Måndag 2/11

Jag och Jessica träffades i stallet kl. 11 med hundarna för hovslagaren skulle komma kl 13 och slå på skon som Isa har tappat. Det kan ta lite tid ibland att fånga Isa för hon har börjat sticka när man ska fånga henne så vi ville ha tid på oss =P

En annan hovslagare va där och skodde Solen. Och äntligen fick Lincoln träffa Doris =P Kan ju säga att Linc är väldigt kaxig så Doris vågade inte gö nånting mot honom. Sen fick hon träffa Mimmi & Miloo också =P Doris skulle vara på Miloo hela tiden för han är svagast om man säger så, men Linc sprang runt och skällde så Doris kunde inte riktigt koncentrera sig på Miloo då. Doris va riktigt bitchig första gången hon träffade Miloo när dom va mindre, flög på honom och det är inte speciellt bra för hon är en kamphund så där gäller det att ha kontroll. Så man vet ju inte om hon får för sig att flyga på han igen. Men nu va hon iaf jätte snäll =) Mimmi vart en riktig surkärring så fort Doris kom i närheten. Hon tycker det är lite jobbigt med så många snorungar i närheten =P Måste ta me M & L till stallet oftare så dom får träffa Doris mer och lära sig allt med hästarna och så.

Mockade och gjorde lite såna där grejer också.

Sen vid 12.40 så gick vi ut till hagen för att hämta Isa. När vi kommer dit så ser vi att Solen ligger ner i hagen. Hon brukar aldrig ligga ner så vi kände ju på oss att nånting va fel. Jag ropar hennes namn och då tittar hon upp på oss och sen lägger hon ner hövet igen. Vi går in och när jag går fram till Solen så reser hon sig inte upp som hästar brukar göra i vanliga fall. Man ser att nånting är fel på hennes ögon och hon va inte sur som hon brukar kunna vara. Hon la öronen bakåt när Isa eller hundarna kom för nära men inte mot mig och Jessica. Hon gnuggade hövet mot backen ibland och så kollade hon sig mot magen/buken några gånger. Där misstänkte jag att det va nånting kolik liknande som hon hade. Jessica ringde Janet och hon ringde T, S kille. Sen när dom kom så klev Solen upp. När hon stod upp så lyfte hon bakbenen flera gånger. S ringde veterinären och dom sa att det nog va nån tarm grej. Så hon skulle gå med na ett tag.

Dom hade tagit tempen på henne på morgonen och då hade hon 37,2 och sen när S tog tempen på dan så hade hon 36,7.

Vi väntade på hovslagaren som aldrig kom. Jessica ringde till honom flera gånger men han svarade aldrig. Så vi tog ut Isa och så mockade Jessica igen. Sen stod vi uppe hos S och pratade med henne och så. Jag gick med Solen en stund när S va tvungen att köra sin kille på jobbet. Sen när hon kom tillbaka så ringde hon veterinären igen och sa att dom fick komma dit och behandla henne för hon blev inte bättre, hon ville inte äta eller nånting. Så hon fick några sprutor och så, och så skulle hon stå inne hela kvällen/natten och sen hela tisdagen och så skulle hon gå ut och gå med henne några gånger. Och så fick hon inte äta nånting. Hon hade en lättare kolik eller vad man ska säga, hon hade lite luft/gaser som gjorde att hennes temp sjönk och så. Jag hoppas att hon har blivit bättre nu och så får vi hoppas att det inte händer nånting mer.

Ja det va lite om det som hände i måndags. Inte så skoj när sånt där händer och det va bara tur att jag och Jessica va kvar för det hade inte varit så skoj om vi hade hittat henne på kvällen när vi hade insläpp. Vem vet hur hon hade mått då.

Ciao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0