God morgon!...

0-14a3185ce08cf94e2ed2d6979402f2d9.png

God morgon! Sitter och kollar på Allt flyter =P Vet inte hur bra ni ser graderna på bilden men det är över 30 minus här =( Har lust att bara gömma mig under filten och ligga där hela dan tills T kommer hem. Får se om mami får igång bilen sen så vi kan ta oss till Ånge, annars får man väl åka dit senare. Nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Ciao!


Tråkigt att vara sjuk..

Hej!

Usch, är så trött på huvudvärken som aldrig vill försvinna. Den går ju inte ens bort när jag tar massa tabletter (va bra det låter), fattar inte.. Sen att man har ont i halsen och är snorig gör ju inte saken bättre direkt.

Gick bra uppe i ånge idag. Mycket skratt idag också =P Rätt jobbigt att vara där när man är sjuk eftersom det är mycket prat, dålig luft och så men jag vill ju inte direkt missa början av utbildningen så det är ju bara att sitta där och göra allt iaf. Va väldigt skönt att vi fick sluta lite tidigare idag, behövdes verkligen =) Blir jag inte bättre snart så får jag stanna hemma iaf för nån gång vill man ju bli frisk. Lite synd om det blir så för vi har väldigt roligt och det är ju inte skoj att missa saker.

Ska iväg till stallet lite senare, har insläpp idag. Är inte så pigg på det men det är ju tur att T alltid följer me =) Min älskling är så gullig =)

Ska försöka vila lite snart om det går för Knarpan är en liten terrorist =P

Ciao!

23 Februari

God morgon!

Inte för att det är en speciellt bra morgon direkt men.. Har ont i halsen, snorig, vidrig huvudvärk som jag har haft typ dygnet runt i mer än en vecka nu och så är det 27 minus om inte mer nu. Jag är så himla trött på den här skit vintern nu så jag kan spy. Varför kan det inte bli sommar?

Känns inte så himla skoj att sitta uppe i ånge nu på skolan som T säger =P Känns ju lite som om att man är tillbaka i skolan fast att det här är lite annorlunda. Inte så lockande att sitta i en kall lokal hela dan och man tycker la att det är extra kallt nu när man är sjuk.

Nu måste jag göra mig klar, åh jag vill inte! Men man måste ju... Blä! Vill ligga i sängen hela dan.

Ciao!

22 Februari

Hej!

Nu har man inte bloggat på ett bra tag igen.. Ska försöka komma igång igen. Ska försöka skriva lite kort nån dag om jag har tid, vad som har hänt sen sist. Kommer inte ha så mycket tid nu på dagarna för jag ska sitta uppe i ånge på nån slags utbildning via arbetsförmedlingen.

Har varit uppe i ånge idag, första dan idag så vi har gått igenom lite grejer och så. När vi va klar där vid 1 så åkte jag och mami till fränsta och fixade lite grejer och sen till dagis. Ja sen har jag inte gjort så mycket direkt, käkat lite och surfat runt lite bara =P Ska snart åka till stallet måste bara låta motorvärmaren sitta i ett tag, hade förträngt att det är sviiiin kallt igen.. Vill ha sommar nu! Är så himla trött på den här äckliga kylan, man kan ju inte göra nånting ute. Hatar det..





Sommaren 2009. Isa är så söt på första bilden ;)


Knarpan håller också på att bli knäpp. Han är en riktig dampkatt, han har riktigt knäppa grejer för sig. + att han gör mig galen. Så fort jag kommer hem så skriker han hela tiden. Är jag med han inne i rummet så klättrar han på mig, och då menar jag som en kattunge kan göra, upp för kläderna alltså. Inte så skönt när det är en vuxen katt som sätter klorna i en. Upp i ansiktet ska han vara hela tiden också. Sen så måste han ju alltid hälla ut all mat och vatten så jag blir vansinnig. Skulle vara skönt om det kunde bli varmt så han kan vara ute på dagarna för nu vill han ju bara vara inne, släpper man ut han så sitter han ju bara och skriker. Får hoppas på varmare tider snart innan man blir helt sinnessjuk.

Nee nu måste jag till stallet, lär ju bli ännu kallare snart, usch!

Ciao!

Snöar

Hej!

Kom hem vid 3 från stallet. Åkte dit vid 11 så det blev några timmar där =P

Först så kollade jag Monas täcke och om Guyen frös. Sen släppte jag in Solveig i hagen för hon kom med en höbal och så pratade jag en stund med henne. Efter det så tog jag in Goody & Isa, borstade av dom och sen kom Jessica efter halv 12 nån gång.

Red runt hussborg idag, Goody har aldrig gått där så hon tyckte nog att det va skoj =P Dom fick trava lite mer idag också, vilket jag märker att Goody tycker är skoj även fast hon gärna vill hålla ett väldigt lugnt tempo =P Inte så vanligt att en travare vill springa så sakta som hon gör direkt =P Men hon ökar ju så fort man säger åt henne så det är ju inga problem så. Hon va väldigt lugn idag också. Hon behöver verkligen komma ut flera gånger i veckan för hon är en helt annan häst nu när hon har blivit riden 3 dar i rad. Hon är så mycket lugnare när man rider, i boxen, igår när jag tog in dom och så. Väldigt skönt för i vanliga fall när hon har stått ett tag så är hon så otroligt stressad av sig, vilket är väldigt jobbigt både för henne och en själv. Jag tror hon kommer bli väldigt bra sen =)

Snöat hela dan har det gjort också. Va inte så skönt alla gånger när vi skulle trava när man fick allt i ansiktet och man fick titta ner på hästen istället för på vägen.

Vi va in till Inga-Märta en sväng också och pratade lite med henne =) Jag va självklart tvungen att goa med hennes ursöta katt Sune som va ett litet bustroll idag =) Skulle vilja sno me han hem men jag tror inte Knarpus skulle bli så gla då ;P

Sen har man bara mockat, fixat med maten, fyllt på vatten i hagen och så. Måste snart hoppa in i duschen och sen äta innan jag ska till T.

Ciao!

4 Februari

God morgon!

Gud va skönt det va att sova en timme längre än vanligt =P Sov till 9, tycker synd om T som måste kliva upp 6 varje dag.

Har precis ätit frukost. Ska åka till stallet vid 11, Solveig ska komma med hö och så ska jag och Jessica rida =) Bara 2 minus nånting idag, hoppas det håller i sig ett bra tag nu skulle vara sååå skönt! =P Men det dumma är ju att det blåser lite och snöar en del när det är varmare, och snö har vi redan så det räcker.

Goody va väldigt snäll igår när jag och T skulle ta in dom =) Hon sprang lite mot öppningen efter ett tag men så fort jag vifftade lite med piskan så stannade hon. Sen fick hon stanna kvar i hagen sist medans dom andra fick gå till stallet och sen gick hon jätte lugnt till stallet och så fick hon vänta utanför medans jag stängde in Guyen i sin box. Man kan ju hoppas att hon fortsätter vara sådär lugn och snäll som hon va igår. För det är ju inte så skoj om hon ska fortsätta spränga trådar och kanske till och med springa över nån.

Skriver mer sen när jag är hemma igen.

Ciao!

Härlig ridtur

Idag va Goody riktigt lugn och snäll =) Hon va inte så jobbig i boxen varken före eller efter vi hade ridit, vilket va väldigt skönt för man brukar bli tokig efter ett tag när hon aldrig kan stå still.

Sen när vi red så va hon jätte lugn. Jag och Jessica red runt berget idag så det blev en längre tur för hästarna, tror Goody tyckte det va skoj att gå där och skönt, för hon blir lätt stressad. Nu va hon riktigt lugn och det är så skönt att hon lyssnar bra för Jessica och Isa drog iväg så höll jag igen G lite och sen lät jag henne springa i det tempot som hon ville upp för en backe. Hon bryr sig inte så mycket om dom andra hästarna kommer före, hon kan trava på i lugnt tempo jätte långt bakom. Oftast får man ligga på henne lite för hon travar gärna väldigt lugnt. Men det va rätt bra idag när vi skulle trava längre sträckor och Isa fick hålla ett lägre tempo, jobbigt för henne som gärna vill springa som fan på den vägen och Goody får träna upp sin kondition, för den är verkligen inte den bästa.

Det va riktigt härligt att rida runt berget idag, jätte mysig väg =)

Jag hoppas verkligen att det inte blir kallare än 15 minus så man kan börja rida flera gånger i veckan. Goody behöver verkligen röra på sig för hon va mycket lugnare idag när jag skulle ta ut na än vad hon brukar vara, så jag tror att hon kommer bli mycket lugnare på alla sätt när hon får arbeta mer.

Sen är det väldigt skönt att hon har fått en ny sadel. När hon hade den andra skit sadeln så ville hon ofta slänga med huvudet, speciellt när man skulle trava då körde hon upp hövet och slängde med de. Men igår och idag så slängde hon knappt med hövet och så sänkte hon sig mer idag både i skritten och i traven. Jag tror att den andra sadeln låg riktigt kasst och gjorde så att hon inte ville gå i form och de, för när det blir en så stor skillnad på henne så fort hon fick en sadel som ligger bättre så måste ju sadeln ha varit problemet.

Ska till stallet sen igen för jag har insläpp idag. Får se hur Goody gör när hon ska in idag, om hon tänker kuta som en galning eller om hon kan ta det lite lugnt. Jag tror mer på det första =P Men då kommer det bli jobbigt för henne för jag tål inte sånt så hon kan ju få gå in sist om det ska va så.

Ciao!

Längtar!















Här är lite bilder från inspelningen av Christinas nya film Burlesque. Jag bara längtar tills man får se den, tror den är as bra! :)


3 Februari

God morgon!

Klev upp kl 8 idag. Vaknar alltid tidigare av älsklingens mobil som skriker några gånger och sen av att han kommer och pussar på mig innan han åker till jobbet =) Det sista kan man ju inte klaga på ;P Så mysigt =)

Boppa, älsklingens katt va lite för go igår kväll. Han har börjat sova bredvid mitt höve och igår så la han sig där igen och så la han sitt höve på min axel och så tryckte han upp hövet vid mitt öra och så kurrade han så satans högt så jag hörde typ bara honom =P Efter ett tag höll jag på att bli helt galen så T fick putta bort honom. Men han är så gullig, riktig myskatt =)

Snöar lite nu igen =( Usch, jag är riktigt trött på vintern nu, all snö och den här satans kylan. Vill ha sommar NU!

Ska snart åka och kolla på en till lägenhet, jag och mamma va och kollade på 3 st förra veckan. 2 va jätte fina men en va så äcklig så jag fattar inte ens hur dom kan hyra ut den. Får se hur den här lägenheter är, men det lär väl bli massa strul som vanligt så jag lär la inte få nån, min vanliga tur.

Skriver mer sen när jag kommer hem.

Ciao!

2 Februari

Tjena!

Idag har jag varit i stallet nästan hela dan. I morse hade jag utsläpp så då mockade jag, fixade med vatten i hagen, messade med Åsa och grejade på. Sen vid 12 så red jag och Jessica. Idag fick vi veta att Goody inte är rädd för lastbilar och bussar, väldigt skönt för då kanske Isa kan bli lite modigare när det gäller sånt =) Hon är inte rädd för grejer som hästar brukar kunna bli rädd för utan blir hon rädd så är det oftast för nåt fjantigt, skumt det där egentligen.

Men nånting hon blev väldigt nervös över va barn som åkte skridskor eller vad dom gjorde och förde lite liv. Då blev hon helt upp i gasen, och det blev inte bättre av att det kom en cyklist som Jessica fick säga åt att sakta ner, Goody började backa fort som fan på vägen och sen ut i djupsnön, upp på en liten kulle och så vände hon sig mot barnen. Fick ner na på vägen sen och då kom det en bil som bara fortsatte att köra fast att Isa började backa ut i vägen och han va så jäkla nära på att köra på hennes vänstra bakben, han hann precis stanna bara nån cm ifrån hennes ben. Fattar inte hur jävla dum i hövet vissa människor är, fy fan va förbannad jag hade blivit om han hade kört på henne. Egentligen skulle han ha haft en utskällning ändå eftersom det va så nära och man fortsätter inte köra när man ser att hästen inte kan vara still vid kanten.

Annars gick det bra =) Det märks ju att hon har lite för mycket energi men jag hoppas att det får vara varmare ett bra tag nu så man kan börja rida mer.

Igår va Goody helt knäpp när Jessica skulle ta in dom. Hon sprang rakt igenom trådarna så understa tråden i grinden är trasig, handtaget flög åt helvete. Såg idag att hon har ett litet sår efter tråden, den har slitit bort allt hår så skinnet har kommit fram men det såg bra ut så det läker nog fort. Kommer nog bara ta ett tag innan hon får tillbaka allt hår där. Hon är ju så otroligt stressad av sig hela tiden, riktigt jobbigt ibland för hon kan ju knappt vara still ibland. Men hon har blivit mycket bättre sen hon kom till oss så det där med att bara kuta in från hagen kommer nog bli bättre om ett tag, men det kommer nog ta längre tid att få henne lugnare över huvud taget. Men jag tänker då inte ge mig, hon ska bli mycket lugnare än va hon är nu så är det bara =P

Nu måste jag hoppa in i duschen så jag kan åka till T sen =P

Ciao!

RSS 2.0