Vecka 33

Bebisen:

Vikt runt 2 kilo.

Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare.
Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:

Magen sjunker

Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut
ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.



Mina ord:

Det har blivit lite mindre sparkar nu, man känner istället hur den bökar runt där inne och drar med olika kroppsdelar på magen :P Så roligt att kolla när den håller på för ibland ser det ju helt sjukt ut ;) Men ibland får man sig en riktig spark och mycket oftare nu på lite mer obekväma ställen :P

Äter mycket mindre och oftare men det har jag ju gjort under hela den här tiden.

Skönt och tråkigt på samma gång att vara hemma den här sista tiden. Man blir ju less på att gå hemma så länge men så skönt att kroppen får vila. Och man hinner förbereda allting tills bebisen kommer :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0