Hart of Dixie

Har precis kollat på första avsnittet av den nya serien Hart of Dixie :) Den verkar vara rätt bra så den ska jag nog fortsätta kolla på :P


Titanium



David Guetta ft. Sia


Torsdag 29 September

God morgon!

Min kropp är helt inställd på att jag ska kliva upp 7, inte en minut senare :P Och jag som vill fortsätta sova, älsklingen ligger där nere och sover så sött :) Får väl sova en stund lite senare då :P

Igår blev det mys hela dan med älsklingen :) Skulle ha försökt städa lite idag men det är ju så tråkigt när man absolut inte känner för det, gör ju det hela dagarna på jobbet. Får se om man får nån lite kick sen annars får det väl bli i helgen då :P

Ska försöka hitta på nånting att roa mig med nu för älsklingen lär inte vakna på ett bra tag :P

Ciao!



Min fina lilla Lincoln :)


Vecka 30

Barnet:

38 cm lång och cirka 1.5 kg tung.

Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar?
Hos små flickor är klitoris förhållandevis stor och täcks ännu inte av blygdläpparna.

Mamman:

Var finns damernas?

Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar.

Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Det är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm.

Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.



Mina ord:

Jag tänker hela tiden på hur det kommer bli med våran lilla bebis :) Vill att den ska komma nu, orkar inte vänta längre! :P

Är trött hela tiden. Blir helt slut av att jobba och jag hoppas verkligen att jag kommer få graviditetspenning för jag kommer inte orka med mitt tunga jobb så länge till. Kan ju inte vila på jobbet heller, det är ju bara att köra på tills allting är klart. Ibland har man tur att det inte ska in folk på rummen, då kan man ta det lite lugnare. Men annars är det bara full fart hela dan. Har ont i kroppen dygnet runt så jag har svårt att sova, vaknar 100 gånger varje natt så det är ju inte konstigt att man är trött.

Bäckensmärtor har jag och har haft det bra länge nu. Det gör det ju inte lättare att jobba direkt för man går och står hela dagarna och går mycket upp och ner för trappor, vilket gör det värre. Inte så skönt och bekvämt.

Fast man har ont i kroppen och allt hela tiden så är det så himla underbart att vara gravid :) Man blir så glad varenda gång man ser och/eller känner den lilla plutten sparka och ha sig där inne :) Underbar känsla!

Onsdag 28 September

God morgon!

Är ledig idag och imorgon, rätt skönt faktiskt. Hade tänkt försöka ha sovmorgon idag men som vanligt så vaknar jag vid 7 :P Har så ont i kroppen på morgonen så jag kan inte ligga kvar i sängen hur trött jag än är. Får la sova en stund på dan istället :P

Idag går vi in i en ny bebisvecka igen :D Fattar inte vart veckorna tar vägen, helt sjukt fort går dom! Men det är bara bra för då får vi träffa våran bebis fortare :) Längtar så sjukt mycket nu!

Undra vad man ska hitta på idag då. Det bästa är väl att ta det lite lugnt när man kan men det behövs även städas, får väl kanske bli lite av båda :P Älsklingen är hemma och vilar idag, han har varit sjuk i några dagar nu så det är väl på tiden att han stannar hemma och försöker bli frisk. Så lite mys och en film lär det nog bli idag :)

Ciao!

Tisdag 27 September

God morgon!

Känner mig lite gladare och piggare idag :) Kan bero på att vi kom i säng mycket tidigare igår. Redan vid 7 låg jag i sängen och läste lite sen kollade vi på en film och bara tog det lugnt :) Skönt att bara ligga och slöa hela kvällen :P

Lyckades halka på jobbet igår :/ Bar upp massa tvätt till ena städskrubben och precis innanför dörren va det jätte blött vilket inte jag såg och sen låg jag där på golvet. Slog i knäna och fick ont i hela vänster ben så idag har man lite ont. Men jag är glad att det inte blev nånting med magen, så läskigt när man halkar med massa grejer i famnen, man kan ju inte riktigt ta emot sig.

Nee nu måste jag åka till jobbet.

Ciao!

Crazy Stupid Love



Jätte bra och rolig film. Se den! :P


Underbar dag i stan

I lördags hade jag och älsklingen en mysig dag i stan. Vi ville hitta på nånting bara vi 2 eftersom vi dan efter hade varit förlovade i 1 år :)

Så först gick vi runt på stan i nån timme. Köpte mer barnkläder och lite andra grejer som ni får se nån dag. Det går verkligen inte låta bli att köpa en massa söta små bebiskläder när man ser allt fint :P Vill inte ens veta hur tokig man kommer bli sen när man vet om det är en kille eller tjej, finns ju så mycket mer fint man kan köpa då :P

Sen gick vi och käkade på Ming Palace :) Så sjukt gott med kinamat! Men jag skulle nog inte ha tryckt i mig all mat för gud va jobbigt det va att andas :P Magen va så spänd så när jag skulle andas tog det liksom stopp, så jag fick ta mindre andetag. Det är ju så god mat där så jag kunde för första gången sen jag blev gravid inte sluta äta fast att jag var proppmätt ;P Ja man lär sig ju av sina misstag :P Hehe



Efter det blev det bio :) Vi såg Crazy Stupid Love. Jätte bra och rolig film :P En utav dom bästa filmerna som jag har sett i år så den borde ni se :)



En riktigt mysig och underbar dag med älsklingen :)


Måndag 26 September

God morgon!

Usch vilket tråkigt väder det är idag. Dimmigt och äckligt. Hoppas det blir fint väder lite senare :)

Ska åka och jobba om en stund. Känns inte så där jätte roligt direkt, men man måste ju.

Nee man kanske ska käka lite frukost nu :P

Ciao!

Förlovade i 1 år

Idag har jag och älsklingen varit förlovade i 1 år och tillsammans i 1 år och 9 månader :D Helt sjukt va fort tiden går! Känns ju som om att det inte va så länge sen vi var ner till stan och beställde ringarna.

Älskar min underbara sötis så himla mycket!



Moves Like Jagger



Maroon 5 ft. Christina Aguilera


Fredag 23 September

God morgon!

Sista dan på jobbet idag sen är det helg :P Ska bli skönt, har varit så trött den här veckan så det är helt sjukt. Känns som i början av graviditeten när man va as trött och behövde sova minst 1 gång mitt på dan. Det är inte skoj att köra till och från jobbet när man är så där galet trött :/

Har jätte mycket att göra på jobbet idag så det blir ju inte direkt en lugn dag. Tur att Madde kunde jobba idag för vi behöver verkligen vara 3.

Nee nu måste jag klä på mig och käka lite frukost innan Madde kommer.

Ciao!

Vecka 29

Barnet:

37 cm och cirka 1.2 kg.

Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra
läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden
sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra.

Mamman:

Åderbråck

Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen. Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Riktigt stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.



Mina ord:

Bebisen rör på sig en hel del :) När jag vilar så brukar jag ligga och kolla på magen när bebis sparkar, så roligt att se :)

Stressad och irriterad är jag nästan alltid på jobbet vilket jag verkligen hatar för jag vill inte vara det. Men när jag känner bebisen sparka så lugnar jag ner mig.

Har inte fått åderbråck eller blivit svullen i benen och fötterna. Men stödstrumpor skulle nog inte vara helt fel ändå med tanke på hur mycket man springer runt på jobbet, upp och ner för alla trapporna, gör ju så att man blir sjukt trött i benen.

Onsdag 21 September

God morgon!

Är inte pigg och glad direkt. Ser inte fram emot att åka till jobbet idag, är bara en jäkla massa strul och jag börjar bli så trött på skiten. + att det är jobb för 3 idag men vi är bara 2, skit skoj... Kan ju inte påstå att kroppen mår så bra av det här direkt.

I helgen har en snubbe varit hit och grävt på framsidan, fixat dikena och gräsmattan, så nästa år kommer det vara fint där :) 

Vi har hälsat på lite folk. Först H & J, blev lite mys med lilla Ronja :) Sen Micke & Helena. Jack va lite trött när vi kom men blev gladare då jag och Helena åkte iväg och kollade på fotboll med honom en stund :P Sen hemma igen så va han glad och busig :)

Ja sen har vi väl bara varit ute, jag har varit hos mami en sväng. Vi har säkert gjort nåt mer men jag är så trött dygnet runt så jag kommer inte ihåg allt vi gör.

Måndag och tisdag har jag bara jobbat. Är så trött på kvällen när jag kommer hem så då blir det bara att man ligger och slöar, helst hade jag bara velat lägga mig så fort jag kommer hem och sen sova för natten. Men det kan man ju inte göra.

Ciao!

Trasig telefon

Tjena!

Nu har min kära iPhone lagt av helt. Batteriet tog slut på jobbet och sen på kvällen när jag skulle försöka få igång den igen så starta den inte. Har försökt idag också för den har ju varit sådär mupp förut men den vill fortfarande inte. Så nu har vi beställt en ny telefon till mig, iPhone 3GS, hade 3G förut. Vill inte ha iPhone 4, känns inte riktigt bra :P

Ska bli skönt med en ny mobil och den här kommer jag vara lite mer rädd om och inte tappa den 100 miljoner gånger i backen som jag har gjort med den andra ;P Tycker ändå att den har hållit rätt bra dom här 3 åren som jag har haft den med tanke på hur många gånger den har åkt i backen. Synd bara att allting ligger kvar på mobilen. Tur att man har lagt in alla bilderna som man hade där men alla nummer är ju borta. Kanske kommer man lyckas få igång den nån gång så man kan lägga över lite grejer på kortet. Har fått låna älsklingens mobil som han inte använder så ni som har mitt nummer kan ju skicka ett sms så jag får erat nummer igen :P

Ciao!

Fredag 16 September

God morgon!

Skönt att det är fredag idag så man får vara ledig 2 dar sen! :P Har inte varit speciellt glad på jobbet den här veckan. Men den här dan blir iallafall roligare för Madde ska jobba med mig :)

Hoppas det blir lite mysigare väder i helgen så man kan gå på en längre promenad med hundarna :P Just nu blåser det ju bara som tusan, skulle vara trevligt med lite sol :)


Nee man kanske ska käka lite frukost och så innan Madde kommer. Ciao!


Torsdag 15 September

Tja!

Blev en kort dag på jobbet idag, skönt! :) Vaknade på dåligt humör, börjar bli så otroligt less på en som jag jobbar med. Finns nog inte nån som skulle klara av att jobba med en sån person.

Ska vila en stund sen måste jag städa av lite här hemma. Känns inte som om att man gör annat än att städa. Men man måste ju, annars mår man ju så dåligt över att det är stökigt :P

Ciao!


Vecka 28

Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten mer än 1 kg.

Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras. Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna


Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande. Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.


Mina ord:

Mitt humör svänger nog lite lättare nu, iallafall på jobbet. Slutet på dan brukar jag kunna bli riktigt trött, irriterad och less om nånting inte går riktigt som jag vill och då har jag lust att bara gå där ifrån och skita i allt. Men det är ju inte så konstigt att det blir så när man alltid har ont i kroppen och har ett tungt jobb.

Bebis sparkar och buffar väldigt mycket :) Helt underbart att känna våran lilla bebis, går inte att beskriva känslan utan man måste uppleva det själv för att verkligen förstå. Det är så mysigt när bebisen sparkar och älsklingen känner på magen då :)


Onsdag 14 September

God morgon!

Idag går vi in i en ny bebisvecka :) Åh, kan inte tiden gå lite fortare? Vill ju att bebis ska komma nu! :)

Börjar jobba kl: 9 idag. Ser inte fram emot det direkt men man måste ju jobba ett tag till. Jobbade hela dan igår så min kropp är inte så pigg och glad idag :/

Ska käka lite frukost nu och ta det lite lugnt innan jobbet :)

Ciao!

Bilder på bebismagen

Ja det är väl dags att ni får lite bilder på bebismagen :) Vi började ta kort rätt sent, i vecka 21 så innan dess har jag inga bilder på magen tyvärr :/ Men men.. Lite bilder finns iallafall :)



20 + 4



21 + 5



22 + 4



23 + 3



24 + 4



25 + 5



26 + 4


Måndag 12 September

Hej!

Är ledig idag men jag måste iväg till jobbet sen för vi ska ha personalmöte idag. Så innan det ska jag fixa lite här hemma.

I fredags gick jag på en promenad själv med hundarna. Så skönt att få komma ut lite i naturen med 2 superglada hundar :) Senare på kvällen så åkte vi till Kim & Madde en stund, sen kom dom hit och kollade på film :) Väldigt trevligt!

I lördags åkte vi till Kim & Madde igen fast med hundarna den här gången. Blev först lek på gården sen åkte vi till elljusspåret och gick där med dom. Grabbarna tog med sig bollar som dom kastade lite överallt, i dikena med vatten, upp i ett träd så älsklingen fick klättra och så :P Roligt att vara lite fler som går :) Hundarna tyckte också att det va roligt att få komma ut tillsammans och dom lär ju ha varit helt slut efter det där :P

På kvällen blev det pizza och film med älsklingen, mys! :)
















Igår var vi till Patrik en sväng, han fyllde år så vi va dit och fikade lite :) Tror han blev rätt glad för ena presenten han fick av oss, en fullproppad godispåse, gottegris som han är ;)

Sen höll jag och älsklingen på i flera timmar och rensade i skrubben på övervåningen. Ställde ut en massa grejer som vi inte behöver ha inne så nu har vi bra mycket mer plats där. Älsklingen satte även upp hyllor i skrubben under trappen så nu kan man ha lite mer ordning där inne :) Pappa och Daniella kom förbi en sväng också :)

Ciao!


Fredag 9 September

Hej!

Känner mig trött och seg idag. Fast det är väl inte konstigt när man alltid har ont i kroppen. Tråkigt väder är det idag också men jag hoppas att regnet håller sig borta så jag kan gå på en promenad med hundarna idag :P Igår började det regna när jag kom till mami så då fick det bli lite bus på baksidan bara :)









Knarpus ser alltid lika glad ut när han ser Mimmi ;P



Fina lilla Lincoln :)


Finns massa saker som skulle behöva göras här hemma. Men just nu känns allt bara bläää. Men jag måste ta mig i kragen och städa sen iallafall. Får bli en promenad med hundarna först så har jag förhoppningsvis fått en massa energi till att städa sen :P

Ciao!

Torsdag 8 September

Tjena!

Blev en kort dag på jobbet idag, 9-13. Allting är klart inför helgen så nu är jag ledig i 4 dagar, för på måndag ska det bara bäddas en massa sängar vilket inte jag orkar så S får ta in nån annan den dan. Men sen rullar det på. Kollade lite hur det ser ut några veckor framöver och det är väldigt mycket folk som ska bo där hela tiden så vi kommer ju inte direkt ha lite att göra.

Funderar på om jag ska åka bort till mami och se om nån vill gå på en promenad med mig och hundarna :P Jätte tråkigt väder men jag vill ut och gå en stund och knäppa lite kort, va så länge sen jag gjorde det. Hoppas på bättre väder dom här dagarna som jag är ledig så man kan få lite fina bilder :)

Ciao!

R.I.P Stefan Liv - 2011.09.07



Så tragiskt att sånt här ska behöva hända :( Helt sjukt att ett helt lag är borta.
Tänker på alla anhöriga till spelarna i Lokomotiv Jaroslavl
och alla andra som var med på planet.

Vila i frid, Stefan Liv!


Vecka 27

Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.

Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?


Mina ord:

Ryggen har jag alltid ont i. Blir inte bättre av det jobbet jag har direkt och det är inte alltid så lätt att tänka på hållningen när man är helt slut i kroppen. Men jag tror nog att älsklingen ska få börja massera min rygg ;)

Onsdag 7 September

God morgon!

Vad skönt det är att inte vara helt död när man vaknar för en gångs skull. Kan ju bero på att jag och älsklingen sov i typ 2,5 igår efter jobbet :P Man kanske skulle börja sova 1 timme iallafall efter jobbet, då skulle man nog bli mycket piggare.

I helgen har vi varit ner till stan en sväng. Handlat lite grejer till bebis :) Och lite mat och sånt. Jag och mami jobbade i disken i lördags kväll, det va ett stort bröllop då.

Vi har varit hos Micke & Helena. Busat med gullungen Jack :) Beställde mat och kollade på film. Väldigt trevligt! :)

Ja sen har det bara varit jobb. Börjar bli lite besvärligt på jobbet. Sängarna är inte roliga längre. Hade problem i måndags när jag jobbade själv med att bädda sängarna. Så fort jag böjde mig ner så högg det till i både magen och ryggen, inte speciellt skönt. Så nu får den/dom andra som jag jobbar med ta sängarna.

Har nog börjat få lite foglossning också. Det är ju så mycket spring upp och ner för trappor hela dagarna vilket gör att jag får ont. Så det är ju inte så bekvämt när man går eller sover för då gör det ju ont när man vänder på sig. Det blir bättre under helgen men så fort man är tillbaka på jobbet så kommer det tillbaka helt igen. Så tråkigt :(

Nu måste jag göra mig i ordning.

Ciao!

Fredag 2 September

God morgon!

Tänk att vi redan är inne i september. Vart tog det här året vägen egentligen? Tiden har gått alldeles för fort. Fast nu får tiden gärna gå fort så vi får våran bebis nån gång :P Men sen får tiden gärna sakta ner ;P

Var ju till min BM i onsdags :) Allting va bara bra. Skönt att slippa käka järntabletter. Bebis blev lite grinig när hon tryckte så mycket på magen när vi skulle lyssna på den :P

Har fått ont i magen, vet inte riktigt vad det är men jag hoppas att det försvinner snart. Ska käka lite frukost nu innan jag måste åka till jobbet.

Ciao!

RSS 2.0