Vecka 26

Barnet:

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig. Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Mamman:

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Mina ord:

Bebisen har sina sov- och vakenperioder :) Den börjar alltid buffa och ha sig när jag kliver upp på morgonen. Får sparkar och knuffar även när jag rör på mig och speciellt om jag böjer mig, då kan jag få en riktig spark precis som att den vill säga att jag ska ställa mig rak igen för då är den lugn :P Sen så bökar bebis alltid runt när jag sitter eller ligger ner och vilar.

Ibland på nätterna så vaknar bebis till också och börjar böka runt en liten stund innan den somnar om igen :) Jag vaknar alltid så fort bebis sätter igång.

Så mysigt att känna bebisen när den buffar, sparkar och har sig :) Underbart att känna bebis när den sparkar med handen, men det är en helt otrolig känsla att känna bebisen i sig när den sparkar och buffar runt. Där missar verkligen killarna nånting.





Onsdag 31 Augusti

God morgon!

Idag är det en ny bebisvecka :) Tycker veckorna går så sjukt fort nu men det lär ju låta annorlunda på slutet ;P Ska till min BM idag kl: 11.00. Längtar! :D

Slutade tidigt igår, blev bara jobb till 12. Åkte hem och käkade, sen hämtade jag hundarna hos mami och åkte hem till Madde så dom fick busa med Hubbe & Milo :) Va där tills Lincoln ville åka hem :P Han hatar att åka bil och när han står vid bakdörren och vill in och även springer fram till mig flera gånger för att visa att han vill in i bilen, då vill han verkligen hem :P

Vi har börjat rensa ur rummet här uppe som ska bli bebisens rum :) Måste få in spjälsängen och allt annat som är till bebisen för just nu står det i vardagsrummet.

Hämtade ut ett paket igår med täcke, kudde och påslakan och örngott som är till spjälsängen :) Vill fixa i ordning allt i rummet nu! ;P

Nu måste jag fixa lite frukost.

Ciao!

Bebiskläder

Här kommer kläderna som vi köpte i lördags till bebis :)




Pyjamas 2-pack med söta Tiger :)



Supersöt och gosig pyjamas :)



Gosig, tunnare overål/overall :)



Här är ett startpaket, först en gullig pyjamas :)



En liten body.



Små byxor, haklapp och en söt liten mössa :)



Mysig tröja och byxor :)



Så små och söta strumpor :)




En riktigt mysig och gosig overål/overall som jag själv gärna skulle mysa ner mig i om jag fick plats ;)

Bara längtar tills bebis kommer så man får börja använda allt :) Blir ännu roligare sen när man vet om man har fått en kille eller tjej, finns ju lite mer kläder att köpa då än nu när man vill ha kläder som passar till båda :) Men mer kläder kommer det bli iallafall, finns så mycket fint ;P

Kläderna är ifrån H&M och Lindex.


Tisdag 30 Augusti

God morgon!

Idag känner jag mig inte lika trött som igår. Hade vaknat på fel sida också så jag kände mig sur och grinig nån timme, men det gick över efter att jag hade jobbat själv ett tag och lyssnat på musik :P

Ska snart åka och jobba. Skönt med lite lugnare dagar nu innan fredag för då blir det lite mer. Sen får man se om jag måste stå i disken på lördag när det är ett stort bröllop eller om nån annan tar det. En annan är ju helt slut på kvällarna och jobba till minst 2 på natten typ, är väl ingen höjdare direkt när man ska köra hem sen.

Nu måste jag käka lite frukost.

Ciao!

Måndag 29 Augusti

God morgon!

Usch och blä vad trött jag är. Känns som att jag inte är annat en trött hela tiden. Men jag har ju ett jobb som inte är det lättaste. Jag hoppas det blir bättre nu när dom andra 2 är tillbaka och vi kan försöka fixa ett schema så en annan slipper jobba för mycket.

I fredags så jobbade jag. Madde va där och jobbade med mig och det gick hur bra som helst :) Efter jobbet så åkte vi till mami och fikade för Daniella fyllde år! :) Sen på kvällen så blev det End of Summer Meet :) Roligt att träffa lite folk och sitta och prata :)

I lördags så åkte jag och älsklingen till stan :) Skönt att åka dit bara för att gå runt och kolla och inte stressa, för i vanliga fall så har vi alltid en lista att gå efter så det blir ju att man stressar runt till alla affärer som man måste till. Blev en mysig fika på Café Charm också :)


Köpte lite underkläder, strumpor, strumpbyxor, en mysig stickad cardigan, böcker och nagellack till mig. Blev lite irriterad när jag såg att ena bh:n som jag köpte va i fel storlek. Det va rätt storlek på galgen men nån hade satt fel bh på den. Smart som jag va så kollade jag inte på lappen på bh:n, vilket jag annars alltid gör. Så den måste jag byta.

Köpte jätte söta bebiskläder och en spjälsäng också :) Ska visa er kläderna sen.

Igår så hämtade vi hem en vagga från mami :) Blir bra att ha den i början för den tar ju inte lika stor plats som spjälsängen.

Nee man kanske ska försöka få i sig lite frukost nu innan man måste åka och jobba.

Ciao!

Torsdag 25 Augusti

God morgon!

Har ni sovit gott? :) Det har jag men är fortfarande jätte trött som vanligt. Skulle vara skönt att få sova bort den här regniga dagen. Men jag måste snart åka och jobba, tur att det inte är så stressigt idag.

Boppa ligger här bredvid mig i sängen och sover som en gris :P Katter har det bra dom, dom behöver inte göra nånting bara sova, äta och vara ute och jaga råttor eller sova i nån buske :P Det är iallafall det enda den här lilla fisen gör ;P




Hittade Boppa så hät i soffan för ett tag sen och han sover precis likadant nu ;)


Fick hem ett paket från Jotex igår med gardinerna som jag hade beställt. Så roligt med lite nya gardiner :) Men duken vi hade beställt fick vi inte för den va slutsåld. Måste höra om dom skickar den sen när dom har fått in fler för det står ingenting om det.

Ciao!


Vecka 25

Barnet:

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt.

Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter
att hårdna.

Du:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det
spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.


Mina ord:

Kramp i vaderna har jag inte fått än. Men jag får springa och kissa mer nu igen precis som i början. Tur att det finns många toaletter på jobbet :P

Nästa vecka ska jag till min BM :) Längtar alltid dit, så underbart att få höra lilla bebisen :)


Onsdag 24 Augusti

God morgon!

Blä va trött jag är idag. Ska iväg och jobba sen men idag börjar jag 9 :) S kommer tillbaka till jobbet idag men hon är inte helt kry än och så har hon fixat dit en tjej idag som ska provjobba med oss. Jag hoppas det går bra för vi behöver lite vikarier.

Gick jätte bra för Cassandra att jobba med mig igår, synd att hon börjar skolan igen nu :P Blev en kortare dag igår, 6 timmar vilket var otroligt skönt. Så jag orkade städa Emmas bur igår, greja lite med henne och ändra om hennes hage.



Idag går vi in i vecka 25 :) Tycker veckorna går så fort nu vilket är bra! :P Vill att våran lilla bebis ska komma nu! :P 

Ciao!

Tisdag 23 Augusti

God morgon!

Har inte orkat blogga på flera dagar nu, har varit helt slut efter jobbet. Hela helgen har jag känt mig helt död. Blev en för hård start för mig på jobbet förra veckan. Första dan blev det 9,5 timme, sen 7, 9,5 och sen 10,5 på fredag och då fick jag dessutom jobba själv hela dan på städ och det var inte roligt kan jag säga. Dom som jag jobbar med blev sjuk i onsdags och jag vet inte när nån utav dom kommer tillbaka och det är inte så lätt att få in nån annan heller. Tur att jag har min underbara mami som har jobbat med mig 2 dar fast att hon skulle ha semester =) Fast igår pajade hennes rygg när vi jobbade så det va ju inte så skoj =(

Idag ska Cassandra jobba med mig. Är inte lika mycket idag som igår vilket är skönt. Men jag blir lite stressad över resten av veckan om dom andra 2 inte kommer tillbaka för det är så mycket att städa hela tiden och jag orkar ju inte lika mycket nu + att jag får så satans ont i kroppen. Måste hitta vikarier.

Får se om jag orkar fixa lite roligare inlägg sen ikväll, jag hoppas på det iallafall :P

Ha en bra dag!

Ciao!

Vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 24 cm lång och väger omkring 700 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Mina ord:

Mår hur bra som helst :) Enda problem jag har är ryggen som sagt. Lite små jobbigt nu när jag har börjat jobba igen. Men men det är bara att kämpa på :P Annars är allt toppen! :)




Onsdag 17 Augusti

God morgon!

Usch va trött jag är idag och stel i kroppen. Det känns verkligen i kroppen att jag inte har städat på herrgården på några veckor + att man har fått lite större mage då. Städade först till halv 5, sen va det bara att åka hem, käka med älsklingen, vila en stund och sen åka iväg till herrgården igen och ställa sig i disken. Kom hem runt 11 nån gång.

Ska snart göra mig i ordning för att åka och jobba. Ni får bilderna på köket och magen ikväll för idag hade jag inte tänkt jobba kvällen också :P

Ciao!


Tisdag 16 Augusti

God morgon!

Har ni sovit gott? :) Det har iallafall jag gjort :) Ska snart göra mig i ordning, ska iväg och jobba på herrgården. Har inte jobbat där sen Mattias i Takida gifte sig där den 9 juli. Ska bli skönt att jobba igen, men jag lär ju vara helt slut ikväll :P

Ska försöka lägga in lite bilder på renoveringen av köket och lite bilder på magen sen ikväll :) Om blogg.se vill samarbeta med mig idag, för sist jag prova gick det inte att lägga in bilder. Väldigt störigt, men får hoppas på att det funkar nu :P

Ciao!

Fredag 12 Augusti

God morgon!

Klev upp strax efter 7, kunde inte somna om efter att älsklingen hade åkt. Så det va bara att kliva upp och gå ut och släppa ut Emma och fixa frukost.

Nu känns det verkligen att hösten är på väg, börjar bli riktigt kyligt både på mornarna och kvällarna. Tycker vi kan få ha lite mer sommarvärme innan det blir höst och vinter. Fint väder är det iallafall så några grader varmare lär det väl bli under dan :)

Ska fortsätta städa om en stund. Känns som om att man aldrig kommer bli klar, men det tar ju väldigt lång tid när man måste dammtorka typ precis allting i hela huset. Kommer bli så skönt när vi har ett helt rent hus igen :P

Ciao!

Grattis Isabelle!

Idag fyller min syster Isabelle 16 år! Grattis till henne! :) Vi var hos farmor igår kväll och käkade go mat, tårta och paj :) Mami jobbar hela dan idag så vi firade henne en dag tidigare.


Har en hel del att göra idag. Måste få lite mer ordning här hemma, står ju kartonger och grejer överallt. Måste få bort allt sånt innan jag kan städa av riktigt på övervåningen.

Emma har fått en ny kompis också, ni ska få se bilder sen :P

Ciao!

Vecka 23

Bebisen

Vikt: 600 gr och cirka 22 cm lång. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Mina ord:

Jag har en livlig liten bebis :) För ungefär 2 veckor sen så började bebis sparka och leva om oftare än förut. Brukade oftast känna bebis när jag tog det lugnt, men nu så känner jag den sparka väldigt ofta vad jag än gör :) Tror bebis börjar bli lite vildare för ibland är den helt tokig där inne ;)

Vet inte hur mycket jag vägde innan jag blev gravid men sen jag började väga mig hos min BM så har jag gått upp ca 3 kg.


Onsdag 10 Augusti

God morgon!

Kan man väl säga. Klev upp 7 och va uppe ett tag sen somna jag på soffan och sov en timme till, vaknade för 20 minuter sen :P Har känt mig så konstig i kroppen i 2-3 dagar nu, vill absolut inte bli sjuk.

Har precis fixat så att jag ska få arbetsgivarintyg från kommunen. Ska la fortsätta greja här hemma nu, ställa in grejer i skåpen och städa. Måste släppa ut Emma först och se om Boppa vill komma in så man får lite sällskap :P

Ciao!



Måndag 8 Augusti

God morgon!

Känns konstigt att vara hemma själv nu. Är så van vid att älsklingen alltid är hemma nu när han har haft semester i 4 veckor. Har precis käkat frukost och ska släppa ut Emma nu, sen måste jag sätta igång med städningen för det kommer ta ett bra tag.

Ciao!


Vecka 22 (21+4)

Bebisen

Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du


Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.



Mina ord:

Jag mår hur bra som helst :) Inga problem att vara gravid nu :P Lite tråkigt är det väl att jag får ont fortare i ryggen nu och blir väldigt stel om jag sitter länge då. Men så är det om man har problem med ryggen. Sen är sängen inte lika skön nu, får lite ont i kroppen om jag ligger på sidan för länge. Vill inte ens veta hur många gånger jag vänder på mig under natten :P Väldigt många lär det vara iallafall med tanke på hur lakanet ser ut på min sida haha ;) Dom här grejerna stör mig inte så mycket nu, lär nog bli jobbigare sen men det är sånt man får ta när man har en liten skatt i magen :)

Var hos barnmorskan i tisdags också. Allt var bra och den här gången va mitt blodvärde bättre. Första gången jag va där så låg det på 119 och den här gången va det på 129 :) Skönt att man lyckades få det bättre och jag hoppas att det håller sig så, så jag slipper käka järntabletter.


Söndag 7 Augusti

Hej!

Allt bra med er? :) Här är allt bra, lite öm i nedre delen av magen bara så jag ligger och vilar nu. Älsklingen är nere med Tommy som håller på och tapetserar :) Skönt att köket snart är klart! :P

Imorgon ska Lars komma hit och fixa med vattnet och Teds ena arbetskompis kommer förhoppningsvis hit också och fixar klart all el. Sen kan vi börja använda köket, ska bli så otroligt skönt! :D Finns lite grejer kvar att fixa men det är sånt som man kan göra senare. 

Hela huset måste städas, har dragits runt massa skit överallt. Så imorgon ska jag börja storstäda. Inte så skoj direkt men det känns ju bra när det är rent och fint igen ;P

Ciao!


Torsdag 4 Augusti

God morgon!

Klev upp kvart över 9, käkade lite frukost, fil med hallon, blåbär och banan :) Gott!


Är sjukt trött idag, kan bero på att jag inte har sovit så jätte bra. Har haft ont i kroppen hela natten och har fått vända och vrida på mig stup i kvarten för att kunna sova skönt en liten stund. Hade jätte ont vid knäna så jag va tvungen att ta ena kudden och lägga imellan där för att kunna fortsätta sova. Får hoppas på en bättre natt idag.

Ska försöka slita mig ur soffan och gå ner och grundmåla det som är kvar så Tommy kan måla det sen.

Ciao!


Grattis älskling!

Idag fyller min underbara pojkvän år!  Grattis till honom! :)


Har grejat lite hela dan idag. Skrapat bort massa färg från en dörr, måste göra klart det imorgon för det skulle ju självklart börja regna förut när jag höll på. 

Åkte hem till mami och bakade lite, paj & muffins :) Cassandra hjälpte också till. Pratade och fikade en stund och sen tog vi med oss Isak hem ett tag.

Har tvättat min bil också för den såg rent ut sagt förjävlig ut. Ska väl ge mig på att vaxa den nån dag också så den blir lite vackrare :P

Ska fika lite nu och titta lite på tv, sen blir det sängen.

Sleep tight!


Måndag 1 Augusti

Tjena!

Hua va trött jag börjar bli. Farligt att sätta sig ner och slappna av när man har grejat på hela dan. Va till Danielssons i morse och hämtade lite grejer. Grundmålade runt fönstret och altandörren igår så idag har jag målat en sväng där och grundat runt sovrumsdörren. Nu är Tommy här och spacklar och donar :)

Imorgon åker kaklet upp, ska bli skoj att se hur det ser ut när det är klart :) Skit snyggt kommer det bli iaf ;) All el ska fixas imorgon också. Inte långt kvar nu tills köket är klart :)

Tänk att det redan är augusti. Snart är det höst och vinter. Men hösten är mysig, blir lite kallare och mörkare, fina färger, massa mysiga kläder och så kan man gosa ner sig i soffan med en massa ljus tända överallt :) Vintern längtar jag inte till direkt, massa snö och äckligt kallt men våran skatt längtar jag till :) Synd att det alltid ska vara så kalla vintrar, kommer ju inte kunna vara ute så mycket då :/ 


Nu måste jag fortsätta plocka undan lite. Ciao!




RSS 2.0