Vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet. Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi “boar” och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.




Mina ord:

Träffar inte min bm varje vecka utan det går 2 veckor mellan besöken, så på måndag ska vi dit igen om inte bebis har velat komma ut innan dess ;) Det är ju bara 13 dagar kvar till BF :) Går bara och väntar på att det ska starta, orkar inte vänta längre! :P Bebis, mamma och pappa vill träffa dig nu så låt oss inte vänta mer :)

Bakat en massa har jag gjort :P Vissa dagar har man ingen energi alls och dagen bara springer iväg och andra dagar har man massa energi och stökar på hemma. Man vill ju gärna ha allting fixat innan bebis kommer så man inte behöver tänka på det då.


Skit väder..

Vilket mysigt väder vi fick idag. Blåser som satan och regnet vräker ner nu.. Tur att man inte behöver gå ut i första taget :P


Onsdag 30 November

God morgon!

Sitter i sängen och kollar på en film, Snuten i varuhuset. Tänkte fixa lite frukost snart, börjar bli hungrig.


Igår va jag sjukt trött så jag gjorde inte speciellt mycket då. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska iallafall följa med mami till ånge en sväng och kanske gå med hundarna.

Ny bebisvecka idag också :D Bara 13 dagar kvar till BF nu :)

Ciao!

Bilder på bebismagen

Tycker det är dags för lite mer bilder på bebismagen :)




32 + 4



33 + 4



34 + 6



35 + 4



36 + 4



37 + 4


Måndag 28 November

God morgon!

Klev upp vid halv 8 och käkade frukost och kollade lite på tv. Sen somnade jag om igen vid 9 och vaknade för en kvart sen :P Är fortfarande jätte trött så jag får väl gå ut en sväng om en stund så kanske man blir lite piggare :) Jätte fint väder idag men det ser ut att blåsa lite.

Måste städa också så det är väl lika bra att man sätter igång med det.

Ciao!

Det snöar!

God morgon!

Nu har det börjat snöa. Eller ja igår när vi åkte hem från Kim & Madde hade det börjat snöa så det börjar bli vitt och fint ute nu :) Det behöver inte komma så mycket snö, bara lite för det blir ju mysigare då, speciellt idag när det är första advent & julskyltning :)



1 år äldre

God morgon!

Har varit vaken sen halv 7. Har käkat lite frukost och sen har jag bara legat i sängen och kollat på 2 avsnitt av One Tree Hill :)


Jaha idag blir man 1 år äldre :P Va ju hos mami igår kväll och firade mig och Isak eftersom mami jobbar idag. Käkade massa gott, pratade och fick fina presenter :)

Idag ska jag bara ta det lugnt, känner mig rätt trött. Ikväll ska jag och älsklingen på bio, mys! :)

Ciao!

Grattis Isak!

Hej!

Idag fyller lillebror 7 år! :) Stort grattis till den lilla skrutten! :P Vi ska hem till mami ikväll och fira både Isak och mig för mami jobbar hela dan imorgon när jag fyller år.


Ska baka lite mer lussekatter idag som jag ska ta med hem till mami. Sen har man ju massa annat att göra också och idag känner jag mig mycket piggare så man lär nog kunna få lite mer gjort idag :P

Ciao!

Without You



David Guetta ft. Usher


Vecka 38

Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo.

I flera veckor har din bebis utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Hjärnan och nervsystemet utvecklas fortfarande och fungerar bättre för varje dag, och kommer att fortsätta att utvecklas långt efter det att bebisen är född. Ja, faktiskt ända upp till sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Du kan önska i morgon, men det är barnet som alldeles på egen hand bestämmer det. Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har det programmerat i sig, från arvet från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall.
Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar.



Mina ord:

Jag hoppas verkligen att jag slipper gå över tiden, är ju sent nog att ha BF 13 December så det behöver verkligen inte bli senare. Får hoppas att bebis tycker likadant :P

Man kanske ska börja fixa en lista på vad som ska med till bb, så det är lätt att packa sen :) 

Har fått mycket ondare i bäcken nu, och när bebis ligger och trycker på så är det inte skönt.

Hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i är inte lätt. Får ont i kroppen hur jag än sitter och ligger så man får helt enkelt ta den ställningen som känns bäst för stunden och sen byta när det inte går att sitta eller ligga så längre.

Annars är allting bra :) Bebis bökar runt för fullt väldigt ofta och ibland blir den helt tokig där inne, tror det är lite för trångt då :P

Tycker jag har haft en bra graviditet så här långt. Det som har varit jobbigt under större delar av graviditeten är ju att jag får så ont i kroppen och sömnen/tröttheten. Men annars har det ju varit bra för det finns ju så mycket mer grejer som man kan få som tex, halsbränna, kroppen blir svullen m.m. Så man har ju klarat sig bra :)


Onsdag 23 November

God morgon!

Ligger och kollar på en film, Streetdance. Har aldrig sett den förut och jag som älskar dansfilmer bara måste kolla på den :P Ska fixa lite frukost snart också.


Ny bebisvecka idag :D Inte så många dagar kvar till BF nu :) Längtar så galet mycket efter våran lilla bebis så det är helt sjukt!

Kan ni inte vara lite roliga och gå in Här och gissa när bebis kommer m.m :P Vill ju få ihop en lista från er som läser :)

Ciao!

Busy Bein' Born



Middle Class Rut


Tisdag 22 November

God morgon!

Kunde sova till 8 idag, inte ofta det händer nu för tiden :P Men jag är fortfarande rätt trött så man kanske måste sova en stund sen ;P

Igår va vi hos min BM :) Vi fyllde i lite grejer på datorn som förlossningen vill veta och kollade mina värden och så :) Allt va bra som vanligt, hade lite högre blodsocker men jag hade ju käkat flera clementiner innan jag åkte dit så det är ju inte så konstigt. Bebis va väldigt lugn den här gången, brukar annars kunna bli lite grinig när hon är där och klämmer på magen :P Tror bebis var lite trött för det va full fart på dan :P Måste vara lite frustrerande att ligga där inne i magen och inte få så mycket plats som man vill ha ;P

Nee man kanske ska ta och fixa lite frukost nu.

Ciao!

You Da One



Rihanna


Måndag 21 November

God morgon!

Sitter och käkar lite frukost och tittar på The Proposal :) Bebis håller på att böka runt för fullt just nu :)


I helgen har jag varit till stan med mami, vi har käkat hos mami, hämtat hem en gran som vi har satt upp ute, tagit in massa julgrejer så allt finns inne, fixat lite med bebis grejer och stökat på :)

Ska börja städa och greja på idag och kanske börja sätta upp lite julgrejer, tänk att det redan är första advent till helgen. Älskar julen, så mysigt med allt pynt och fina färger överallt :)

Ciao!

Söndag 20 November

God morgon!

Har varit uppe i 1 timme men låg vaken ett tag i sängen först innan jag va tvungen att kliva upp. Älsklingen ligger fortfarande och sover och jag önskar att jag också kunde sova länge. Det är ju så obekvämt att sova nu så jag ser inte fram emot att ligga i sängen hela natten eftersom jag sover som en kratta och får så ont i kroppen. Så tråkigt att man alltid är trött när man vaknar och måste sova en stund på dan för att riktigt orka med hela dagen, men då är det iallafall skönt att sova :)

Nu måste jag käka frukost :P Hoppas älsklingen har vaknat så jag slipper äta själv.

Ciao!

Fredag 18 November

God morgon!

Har ni sovit gott? :) Jag har inte sovit så där jätte bra som vanligt, men man börjar bli rätt van nu.

Ska åka till stan idag med mami :) Ska köpa dom sista julklapparna idag så man är klar med det :P Sen blir det nog inge mer åkande till stan förrän vi ska in till förlossningen, är ju inte så långt kvar nu :)

Ska börja göra mig i ordning snart, måste bara orka lämna sängen igen, är ju så varmt och skönt här :P

Ciao!



Känner mig lika slö som Boppa var här :P


Paradise



Coldplay


Torsdag 17 November

God morgon!

Sitter just nu och kollar på Vakna med The Voice. Har klivit upp 2 dagar i rad med älsklingen för jag har börjat bli as hungrig på morgonen fast att jag äter nånting precis innan jag ska sova. Men man behöver väl lite extra nu på slutet för man vet ju aldrig när bebis tänker komma ut :P

Tömde diskmaskinen och grejade lite i köket så det bara är för mig att börja baka sen :P Ska fortsätta baka lussekatter :) Så gott!

Ciao!

Lussekatter

Har bakat lite lussekatter idag :) Ska baka mer i morgon så man har så det räcker ett tag :P Älskar lussekatter och har längtat efter att få baka de :P Lika bra man börjar med sånt här i tid för man vet ju aldrig när bebis får för sig att komma ut och så är det ju faktiskt inte långt kvar till första advent ;)



Ursäkta den kassa iPhone bilden.


Vecka 37

Barnet:

Cirka 2.8-3 kg.

Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Mamman:

Ladda med kolhydrater

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av.
De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.



Mina ord:

Mycket bökande och sparkande :) Tror bebis tycker att det börjar bli rätt trångt nu ;P Man kan ju alltid hoppas att bebis vill komma ut lite tidigare :P

Jag mår som vanligt och nu är det ju inte långt kvar tills vi får träffa våran lilla skatt :) Längtar sjukt mycket efter förlossningen och är inte orolig över nånting. Fast när man ligger där och har as ont så lär man nog tycka att man är dum i hövet som har längtat efter det ;P Men samtidigt vet man ju att det bara är en tillfällig smärta. Tiden får gärna gå lite fortare nu :P

Onsdag 16 November

God morgon!

Idag är jag trött. Ska nog försöka sova en stund till så kanske man blir lite piggare :)

Ny bebisvecka idag också :D Bara 27 dagar kvar till BF :) Tycker ni är lite dåliga på att gissa när bebis kommer m.m. Det är ju bara att gissa hejvilt, är ju det som är roligt :P Ni hittar det inlägget i kategorin Graviditeten, så gissa på nu! :P

Ciao!

I Won't Let You Go



James Morrison


Tisdag 15 November

Tjena!

Shit va tiden springer iväg fort, startade dagen med frukost och 2 avsnitt One Tree Hill. Sen har jag suttit och läst på försäkringskassans hemsida om massa grejer som är bra att veta när man ska vara mammaledig. Har ringt och pratat med dom också. Det är ju en lite man måste veta och tänka på.

Ska börja fixa lite här hemma nu, måste få nånting gjort idag för igår var jag hos Helena & Jack hela dan :P Det var riktigt roligt och trevligt att vara där och busa med Jack och prata med Helena :)

Nee det är väl bäst att man sätter fart nu så man får nånting gjort :P

Ciao!

When We Stand Together



Nickelback

Grymt bra låt & video!


Måndag 14 November

God morgon!

Fick kliva upp 6.30 idag för vi skulle lämna in bilen en gång till för att få dom sista grejerna fixade på den.

I helgen har vi hälsat på Micke, Helena och lilla Jack :) Varit på Teds pappas grav, kollat på film, stökat på både inne och ute.

Besiktade min bil i fredags också och den gick igenom, så nu ska den städas ur och sen ska vi försöka sälja den. Helt onödigt för oss att ha 3 bilar för min får ju bara stå, inte ofta vi kör den. Står ju bara och kostar pengar. Ska nog städa ur den idag för det är varmt ute, 7 plusgrader just nu :)

Ciao!



När tror ni bebis kommer?

Ja nu är det ju inte lång tid kvar tills bebis ska komma :) Har ju BF 13 December, men den kan ju komma tidigare eller senare. Är det nån som vill gissa när bebis kommer m.m? Skulle vara roligt att se vad ni tror :) Kommer skriva ut alla gissningar här på bloggen när alla har gissat, så får vi se vem som kommer närmast :P

- Datum
- Kön
- Vikt
- Längd
- Klockslag

Sätt igång och gissa! :P

Torsdag 10 November

Hejsan!

Kom hem för ett tag sen, har varit hos mami i några timmar :) Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag innan jag ska börja fixa lite mat.

Ingen på försäkringskassan verkar kunna någonting, för alla man pratar med där säger olika saker och otrevliga kan dom vara också. Dom har räknat helt galet när det gäller min sjukpenninggrundande inkomst. När man ringer och frågar om det så säger dom bara att så räknar inte vi och det där räknar vi inte me, bla bla. Men idag fick vi prata med en som har hand om det där och kan, och självklart så hade vi rätt och dom vi har pratat med fel. Sen är dom ju så roliga och måste alltid säga att dom inte har fått in alla papper när nånting är fel, fast att dom har fått in allt och upptäcker det när man pratar med dom. Men den här tjejen bad iallafall om ursäkt över att dom har gjort fel och ska räkna om. Ska bli intressant och se om det blir rätt den här gången.

Är rätt trött. Vaknade inatt av först datorn, sen va jag tvungen att gå och kissa och sen blev jag så hungrig att jag var tvungen att gå upp och äta, och efter det kunde jag inte somna på en gång för då va jag pigg efter att jag hade käkat. Måste ha varit vaken minst 1,5-2 timmar. Roligt att man är as trött på dan och sen på natten när man verkligen vill sova, nee då vaknar man jätte pigg :P Har vaknat 3 nätter i rad nu. Men men, inte mycket att göra åt.

Ciao!



Ånge + Promenad

Hej!

Kom hem för en liten stund sen. Följde med mami till ånge och sen gick vi på en promenad med hundarna :) Skönt att komma iväg en stund och göra nåt annat :P Alltid lika roligt att umgås med mami :)


Är rätt trött och har ont i kroppen, ska nog sova en liten stund så man blir lite piggare :) 2 dagar i rad har jag fått sova en timme på dan för jag har varit så trött. Men det är ju så otroligt skönt att sova en stund så där på dan, speciellt efter att man har ätit ;) Förstår verkligen bebisarna som somnar efter maten :P

Ciao!

Vecka 36

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.



Mina ord:

Tycker det är roligt att bebis har blivit ännu livligare nu på slutet, vaken längre och oftare och bökar runt väldigt mycket :) Nog för att bebis alltid har varit väldigt livlig men det är roligt att den är vaken längre och oftare nu vad man en gör :P När jag sover så sover bebis också, vaknar ibland när jag vänder på mig. Man kan ju hoppas att det fortsätter så sen också ;P

Ont i rygg och bäcken har jag hela tiden. Lite jobbigt är det ju att vissa saker tar 100 år (känns det som) att göra som i vanliga fall bara tar nån minut eller bara några sekunder.

Rastlös är jag väldigt ofta. Är jag bara hemma och stökar på så blir jag rastlös och vet inte vad jag ska göra för att det är så tråkigt, och gör jag nånting som att gå på en promenad med hundarna, ja då får jag så jäkla ont i kroppen istället och blir jätte trött för det och orkar typ inte göra nånting sen. Så sjukt frustrerande så det är inte sant.

Behöver bara gå upp och kissa 1 gång på natten, men jag sover dåligt iaf. Kan nästan bara sova på vänster sida för jag får så ont på höger sida så jag kan bara ligga en kort stund på den sidan. Jag får vända på mig väldigt många gånger och jag vaknar ju varje gång eftersom det gör ont att vända på sig.

Men man står ju ut med allt sånt här för den lilla skatten som man har i magen är ju så värd det :) Man blir alltid lika glad så fort man känner en spark eller att den bökar runt :)

Onsdag 9 November

God morgon!

Sitter och äter lite frukost nu och kollar på alla söta små fåglar som sitter och äter utanför vårat köksfönster :) Vi började mata dom för ett tag sen och det är ju tur att vi har en sjukt lat katt som inte orkar bry sig om alla fåglar, för då hade vi inte kunnat mata dom :P


Bebis bökar runt som en tok just nu :) Idag går vi ju in i en ny vecka också, inte många veckor kvar nu :D Åh vad jag längtar!

Ciao!

Tisdag 8 November

Tja!

Sitter just nu bara här och gör ingenting. Har kollat på 2 avsnitt av One Tree Hill :) Ska börja städa på övervåningen om en stund.

Igår va vi hos min BM :) Fortsatte prata om förlossningen som vi började med förra gången. Mätte magen och lyssnade på bebis också, alltid lika underbart att höra bebis :) Magen växer som den ska, har legat precis under strecket på sf-kurvan hela tiden, så magen har växt jämt och fint hela tiden :)

Just nu längtar jag bara till förlossningen, vill träffa våran lilla skatt nu! :P Orkar inte vänta längre ;) Och jag hoppas att bebis inte tänker ligga kvar längre än vad det är tänkt i magen, men förhoppningsvis så blir det inte så om vi följer min BMs råd :P

Nee nu ska jag börja fixa lite här hemma.

Ciao!

Måndag 7 November

Hej!

Startade den här dagen med frukost, 2 avsnitt av One Tree Hill och 2 filmer som jag fick låna av min BM förra gången vi var där :) En om förlossning och en om tiden efter med bebis.

I fredags var jag i stan med mami och mina 3 systrar :) Skulle egentligen fixa dom sista julklapparna då men jag kände mig inte helt pigg så jag orkade inte bry mig om det just då, ska ändå in med mami den 18:e igen så jag får fixa det sista då istället :P Hämtade ut en babybox + blöjhink från barnens hus som man fick gratis :) Fixade lite andra grejer också.

I lördags var vi hos mami nästan hela dan. Älsklingen satte igen hennes ena ytterdörr och bytte den andra. Jag va ute med hundarna och busade. Sen käkade vi där :)



Ja sen har vi kollat på film, varit till Teds pappas grav och tänt ljus, varit hos mami igen och så.

Ska väl börja pyssla på lite här hemma nu.

Ciao!

Torsdag 3 November

God morgon!

Har precis käkat frukost och nu funderar jag på om jag ska kolla på ett avsnitt av One Tree Hill innan jag börjar städa och fixa på övervåningen :P Vi hämtade hem en byrå från mami igår till bebisen så nu ska alla kläderna i den istället.


Tänkte ta lite kort på sånt som vi har köpt till bebis också så ni får se :) Har ju lite grejer som jag inte har visat.

Ciao!

We Found Love



Rihanna ft. Calvin Harris


Vecka 35

Barnet:

Barnet väger runt 2,5 kg.

Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast. Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.



Mina ord:

Bebis bökar mest runt nu men ibland får man sig en spark lite här och där :)

Det känns att magen blir större och större. Inte lika lätt att ta sig upp ur sängen (våran är rätt låg), och det är inte lika lätt att vända på sig i sängen vilket jag måste göra typ 100 gånger varje natt eftersom jag får så ont i kroppen. Sen blir ju allting lite knöligare när man har en mage som är i vägen, som att typ klä på sig och såna grejer, man ser inte så smidig ut alla gånger :P

Jag längtar till förlossningen, vill inte vänta i flera veckor till på att vi ska få träffa våran lilla skatt :) Just nu är jag inte orolig över hur förlossningen kommer gå, hur jag kommer ta smärtan och såna grejer. Men man vet ju inte hur man kommer känna när det börjar närma sig mer. Men det kommer nog gå bra :)

Frukost + One Tree Hill

Hej!

Började den här dagen med frukost och 2 avsnitt av One Tree Hill säsong 8 :) Fick hem boxen igår så nu kan jag kolla hur mycket jag vill ;P


Ska börja fixa lite här hemma snart, känner mig rätt pigg idag så då får jag väl passa på :P

Går in i en ny bebisvecka idag också :) Längtar sjukt mycket efter bebis nu! Vill att dom här veckorna ska gå i raketfart så vi får träffa våran lilla plutt nån gång :)

Ciao!

Tisdag 1 November

Tjena!

Ja då är det 1 november och flera + grader ute :) Snön får gärna hålla sig borta ett bra tag till :P Tycker det är skönt så här, det tråkiga är väl att det är så mörkt på kvällarna men snön får vi ändå ha kvar så länge så det gör ju ingenting om den kommer sent :P

Har mest bara legat i sängen idag. Har varit lite konstig i kroppen och trött å seg. Börjar bli lite piggare nu så jag ska väl börja fixa lite här hemma :)

Igår gick jag på en promenad i skogen med mami, Cassandra, Isak och hundarna :) Vi va ute i ca 2 timmar, väldigt skönt :) Lincoln blir lika lycklig varje gång han får springa runt i skogen :P Är ju fortfarande älgjakt så man får ju vara försiktig.











Nee man kanske ska göra lite nytta här hemma nu :P

Ciao!

RSS 2.0