Måndag 31 Oktober

Hej!

Sista dan på den här månaden. Tiden går så sjukt fort men det får gärna bli december nu så vi får våran lilla plutt nån gång :P

I helgen har jag och älsklingen varit i stan. Köpt lite grejer till bebis som vi hade kvar, har fortfarande lite små grejer kvar att köpa men det är inte så jätte mycket. Har fixat nästan alla julklappar också vilket är väldigt skönt :P Ska ner till stan 1 gång till snart och fixa klart julklapparna och det sista till bebis och mig sen får det vara bra med shopping för i år. Kommer inte orka springa runt där med en stor mage när alla julshoppar och är helt galna ;P

Fick min present av älsklingen i lördags också, typ 1 månad för tidigt :P Fick ett nytt objektiv, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, en ny kameraväska och 2 uv filter för att skydda objektivets frontlins :D Behöver jag ens säga att jag är glad över presenten? ;P Jag har världens bästa sambo!


Sen har vi kollat på film, varit ute och grejat, varit hos mami en sväng, mami + 3 syskon har varit här och hälsat på, ja sen har vi säkert gjort nåt mer också men det kommer jag inte ihåg just nu :P

Nu på morgonen har jag pratat med försäkringskassan. Har massa papper som jag ska skicka in till dom idag så jag kan få några pengar.

Har lite andra grejer som jag måste göra idag också så det är väl lika bra att jag sätter igång :P

Ciao!




Vecka 34

Barnet:

Vikten är runt 2,2 kg. Foten är 6-7 cm.

Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningenoch försvinner i de flesta fall helt.
För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.



Mina ord:

Min navel är typ helt platt och så har jag en svag pigmentrand.

Har ont i kroppen hela tiden mer eller mindre lite beroende på vad jag gör, men annars är allting bra :)


Torsdag 27 Oktober

Hej!

Idag känner jag mig helt död. Klev upp 6.15 igår för att åka till stan med mami och cassandra efter 7 nån gång. Var först iväg på privata grejer och sen åkte vi in till Birsta och gick där hela dan, kom hem runt halv 8. Då va jag helt slut, hade så sjukt ont i benen och ryggen.

Käkade en andra frukost på Ikea innan vi drog igång shoppingrundan där inne ;) Kom där ifrån med lite grejer till bebis :) Sen gick vi runt i massa andra affärer. Hittade en ny jacka, mamma leggings, en mamma tröja, en tröja till bebis, 2 linnen, en ljuslyckta, ljus, lite julklappar, påslakanset, en nappflaska, nagelvårdsset och en borste till bebis :) En rolig dag på stan med mami och syster :)

Ni kommer få lite bilder på sånt som vi har köpt till bebis nån dag som jag inte har lagt ut än.

Är sjukt trött och seg. Sov 1,5-2 timmar förut men jag är fortfarande jätte trött och har ont i hövet också :/ Men men det är väl bara att fortsätta vila sen efter att jag har hämtat lilleman på fritids och fixat lite mat.

Ciao!



Tisdag 25 Oktober

God morgon!

Är trött idag. Ska nog vila lite mer idag, kanske sova en stund på dan, så skönt :P

I helgen har vi varit till älsklingens pappas grav och gjort fint där. Kollat på film, pysslat på ute, jag och Cassandra gick på en promenad med hundarna, Micke, Helena & Jack har varit här och hälsat på :)

Igår va mami hit och hälsade på en stund, sen följde jag med henne till ånge. Fixade lite där och så käkade vi thaimat :) Åkte hem till henne och va där en stund innan vi tog med oss hundarna på en promenad upp till skolan för att hämta Isak :) Underbart väder var det :) 


På kvällen var vi till min BM :) Sen gosa vi ner oss i sängen och kollade på dom 2 avsnitten av The Walking Dead säsong 2 som har kommit :)


Ciao!



Renovering av köket: Del 1

Det är väl på tiden att ni får lite bilder på renoveringen av köket :P Kommer bli flera inlägg för jag har en del bilder.

7 Juli 2011




Lite tråkigt att jag inte tog några bilder innan vi tog ut allt från köket. Men till vänster om bordet hade vi en lång bänk och nere i hörnet bredvid skåpen hade vi kyl och frys.



Under bänken hade vi diskmaskinen och bredvid hade vi spisen och sen kaminen.




8 Juli








10 Juli





In till vårat sovrum och upp till övervåningen.



Inte alla som får bo med jordgolv i några dagar ;P



Ut till hallen.



14 Juli



Golvåsarna börjar komma på plats.


16 Juli



Lite tråkigt när älsklingen tog bort golvet och upptäckte att det va fukt och mögel där under. Han fick gräva ut hur mycket jord som helst, tur att han fick hjälp med det. Sen fick han skrubba bort allt mögel och ha sig. Plastade in hela backen och så fick vi köpa en Trygghetsvakt. En avfuktare för krypgrund, det är en lång värmekabel som man sätter där under.




17 Juli



18 Juli



Man behöver inte vara rädd att frysa om fötterna med all den här isoleringen :P




Underbart med golv hehe ;P





Boppa måste ju självklart gå runt och kolla så att husse gör ett bra jobb ;)


19 Juli



Här har altandörren fått en plats och fönstret ska få en ny plats närmare dörren.



Rent & fint ;P



Dörren och fönstret har kommit på plats.


22 Juli



osb skivorna börjar komma på plats.



Det är inte lite kablar man har i taket för alla lampor och grejer :P



Det blev mycket finare när älsklingen sågade upp här så det blev öppet. Förut va det ju bara en vanlig dörringång där.





Ja, här har ni början av renoveringen :) Blir 1 eller 2 inlägg till men det får ni nån annan dag :)

Hoppas ni tycker att det är roligt med såna här inlägg :) Själv så älskar jag sånt här :P Så roligt att få se före, under tiden och efter, det blir ju oftast en sån stor skillnad :) Älskar inredning och kan sitta länge och kolla på fina bilder på andras hem och för att få tips och idéer :)


Torsdag 20 Oktober

God morgon!

Har precis käkat frukost och bebis håller på att böka runt för fullt nu :) Tänkte ligga och läsa en stund innan jag ska börja pyssla på här hemma :P

Rensade en garderob igår, slängde massa ruttna strumpor och lite kläder. Ett helt berg med strumpor fick jag gå igenom, har aldrig sett så mycket strumpor ;P Tänkte fortsätta rensningen idag så vi får nån ordning i alla garderober och byråer. Bra att få sånt där tråkigt gjort innan bebis kommer :P

Ciao!

Promise



Slash ft. Chris Cornell


Vecka 33

Bebisen:

Vikt runt 2 kilo.

Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare.
Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:

Magen sjunker

Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut
ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.



Mina ord:

Det har blivit lite mindre sparkar nu, man känner istället hur den bökar runt där inne och drar med olika kroppsdelar på magen :P Så roligt att kolla när den håller på för ibland ser det ju helt sjukt ut ;) Men ibland får man sig en riktig spark och mycket oftare nu på lite mer obekväma ställen :P

Äter mycket mindre och oftare men det har jag ju gjort under hela den här tiden.

Skönt och tråkigt på samma gång att vara hemma den här sista tiden. Man blir ju less på att gå hemma så länge men så skönt att kroppen får vila. Och man hinner förbereda allting tills bebisen kommer :)


Onsdag 19 Oktober

Hej!

Känner mig jätte seg idag och har ingen större lust att göra nånting. Har redan tröttnat på att vara hemma, tog inte många dagar haha :P Finns ju massor som behöver göras men jag vet inte riktigt vart min energi tog vägen. Men men, måste göra nånting annars kommer jag bli galen :P

Ny bebisvecka idag :D Längtar helt galet mycket efter våran lilla bebis :) Vill att det ska vara 13 december nu så jag slipper vänta nå mer :P Det här är första gången på väldigt många år som jag verkligen längtar så där jätte mycket till julen som man gjorde när man var liten. Så mysigt med allt julpynt, massa god mat, lussekatter & julmust, umgås med familjen och bäst av allt så kommer jag och älsklingen ha våran lilla skatt här hos oss :) Att gå 2 veckor över tiden finns då inte i min värld ;P

Ciao!



Tisdag 18 Oktober

Tjena!

Usch vilket tråkigt väder det är idag. Grått och tråkigt. Har inte haft lust att göra mycket idag direkt och ännu tråkigare är det ju när man är hemma själv.

Tog ett fotbad i morse, riktigt skönt måste jag säga :P Måste börja göra det oftare. Har gått på en lång promenad med mami och hundarna :) Och handlat lite, sen har jag inte gjort så mycket mer.

Ska börja fixa lite här hemma nu innan jag måste börja med maten. Får se vad man hittar på sen.

Ciao!

Mer bilder på Bebismagen

Tänkte att ni skulle få lite mer bilder på bebismagen :) Har ju gått några veckor sen sist :P



27 + 4



28 + 4



29 + 5



30 + 5



31 + 4


Måndag 17 Oktober

God morgon!

Kunde sova till kvart i 8 idag, det är inte vanligt :P Brukar alltid vakna vid 7, inte en minut senare. Skönt att få sova lite längre :) Gick ut och släppte ut Emma det första jag gjorde. Skönt för henne att få vara ute hela dagarna igen och inte bara några timmar på kvällen :P

I helgen har jag och älsklingen bara tagit det lugnt :) I fredags var vi hos Micke & Helena :) Lördag och söndag har vi mest bara varit inne och myst och kollat på Vampire Diaries :) Började kolla på det förra helgen hos mormor och igår kollade vi på sista avsnittet av säsong 3 som dom har släppt, längtar tills nästa avsnitt kommer :P Fattar inte att vi har väntat så länge med att kolla på den här serien, den är ju as bra!


Har varit ute och stökat på lite och gått på promenad med hundarna också, så vi har inte bara legat inne hela helgen :P

Börjar bli kallare och kallare på nätterna nu. Alltid flera minus när man kliver upp på morgonen. Idag såg det kallt ut men det är ju mysigt när det är sol, blå himmel och frost ute :) Får gärna vara så här hela vintern, för 30 minus och massa snö tycker jag vi klarar oss utan.


Nu blir det frukost!

Ciao!

Fredag 14 Oktober

God morgon!

Första dan på min långa ledighet :P Lite tråkigt att man inte kommer träffa alla kompisar på jobbet så ofta nu :/ Men det är skönt att få vara hemma och ta det lugnt den här sista tiden innan våran lilla skatt kommer :)

Hade tänkt börja stor städa huset idag, behövs verkligen och nu när jag har all tid i världen så kan man ju göra alla rummen riktigt noga :P

Men först blir det frukost och ett avsnitt av Hart of Dixie :) Ciao!




Torsdag 13 Oktober

God morgon!

Har precis käkat frukost så nu känner jag mig rätt pigg :P Får se hur länge det håller i sig ;P Sista dan på jobbet idag! :D I vanliga fall skulle jag ha tyckt att det va tråkigt men nu är det som det är där, så det är bara skönt att slippa allting.

Ska bli underbart att bara få njuta den här sista tiden som gravid, innan vi får träffa våran lilla skatt :) Fixa i ordning allting här hemma och bara göra sånt som man vill och orkar göra. Så härligt! :)

Ska börja göra mig i ordning nu och sen gå ut och starta bilen så jag slipper skrapa rutorna. Nu kommer kylan mer och mer, jobbigt på ett sätt men samtidigt mysigt :P Så mysigt att gosa ner sig i sängen med älsklingen och kolla på en bra serie när det är mörkt och kallt ute :)

Ciao!


Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg.

32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Nu kommer den stora magens tid.

Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.



Mina ord:

Ja mer vila, mat och dryck behöver man verkligen nu. Känns som i början av graviditeten, man va alltid trött och behövde sova en stund på dagen för att orka med resten av dagen för annars gick man runt som en zombie.

Är hungrig oftare igen och den där illamående känslan har kommit tillbaka, om jag inte äter på en gång när jag börjar bli hungrig.

Sen jag blev gravid så kan jag dricka typ hur mycket som helst och det spelar ingen roll vad det är jag dricker. Ibland blir man nästan chockad över hur mycket man har druckit under den tiden som man har ätit mat, för i vanliga fall så dricker man inte så mycket men nu finns det typ inget stopp. Roligt att se hur kroppen ändrar sig när man blir gravid :)


Onsdag 12 Oktober

God morgon!

Har precis käkat lite frukost, så nu börjar man bli lite piggare :P Ska iväg och jobba om ett tag. Blir en kort dag idag precis som igår, bor inte så mycket folk på Herrgården den här veckan.

Idag går vi in i en ny bebisvecka igen :D Helt sjukt att vi redan är inne i v. 32. Åh vad jag längtar efter våran lilla bebis! :) Kommer ju dö av längtan sen när jag går hemma och bara väntar på att veckorna ska gå :P Måste hitta på en massa saker att göra annars kommer man ju bli galen :P

Ciao!

Tisdag 11 Oktober

God morgon!

Kom hem från småland igår kväll så idag är man inte jätte pigg direkt. Ska iväg och jobba om en stund men jag vill inte sätta mig i bilen igen efter dom 65 milen som vi åkte igår. Har haft en jätte trevlig helg iallafall :) Berättar mer om den sen.

Fick brev från försäkringskassan igår om graviditetspenningen och jag får hel från den 14e, så det är bara 3 dagar kvar på jobbet. Ska bli så skönt! :P Bli lite mer människa igen och inte gå runt som en zombie som går värre än en gammal kärring.

Nee man kanske ska käka lite frukost nu innan man måste åka till jobbet :P

Ciao!

Torsdag 6 Oktober

God morgon!

Måste börja med att säga Grattis till min syster som fick en son igår :D Åh vad jag längtar efter våran lilla plutt nu! :)

Idag blir det jobb sen är det hem och packa och stöka på för i morgon åker vi ner till Norrtälje :) Ska sova 1 natt hos min morbror och kusiner och sen på lördag åker vi vidare till mormor som bor i småland :) Hon fyller 70 på onsdag så vi ska ner och fira henne innan :P Har inte träffat henne på flera år och har aldrig varit hos dom där dom bor nu så det ska bli skoj :)

Min lilla kusin fick barn den 19 september så det ska bli så skoj att få se lilla Noah :) Man lär ju dö av längtan när man ser den lilla plutten :P

Nu ska jag börja stöka på lite här hemma innan jag ska åka till jobbet.

Ciao!

Vecka 31

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg.

Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången, där förlossningskanalen börjar.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid. Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.



Mina ord:

Bebis har börjat bli ännu vildare ;) Sparkar och har sig åt alla håll och kanter. Inte så bekvämt alla gånger när den lyckas få in en spark på fel ställe men oftast är det bara mysigt :) Extra roligt är det att kolla på magen när jag har ställt en liten tallrik där, ser helt sjukt ut när tallriken hoppar runt som satan på magen när bebis sparkar hejvilt ;P Borde filma det nån gång :P

Försäkringskassan har ringt och pratat med J och förhoppningsvis fattar dom att jag inte kan jobba där längre, så att jag får pengar från och med den 14 oktober. Men jag tycker inte att det ska vara nåt problem för jobbar man som hotellstäderska på en gammal herrgård där det inte finns hissar, med tanke på all tung tvätt som man måste bära upp och ner för trappor och allt annat man måste göra så kan dom ju inte säga nej. Man skulle ju inte söka om det här om man inte behövde det.

Får bara ondare och ondare i kroppen. Går ju värre än en gammal kärring känns det som. Längtar tills jag bara får vara hemma och ta det lugnt. Ska bli så skööönt! :P

Nu är karate bebisen vaken igen ;)

Onsdag 5 Oktober

God morgon!

Idag är det en ny bebisvecka igen! :P Tycker jag skriver det hela tiden ;P Åh vad jag vill att dom här veckorna ska gå fort!

Idag blir det jobb. Igår va det inte roligt att jobba. Kändes som om att ryggen skulle gå av på mig hela tiden + att jag hade ont i magen lite till och från, kändes som början till mensvärk :/ Och inte blev det bättre av att bebis skulle sparka på alla obekväma ställen den kunde hitta. Jag hoppas att det inte känns så där idag.

Ska käka lite frukost nu.

Ciao!

BM Besök

Va ju till min BM igår. Mami fick följa me, kan ju vara skoj för henne att höra lilla bebisen :)

Allting såg bra ut precis som vanligt :) Gick bra när hon tog blod av mig, kunde till och med kolla på dom äckliga rören :P

Men jag vet inte riktigt vad som hände sen efter en bra stund. Blev yr, började kallsvettas och började må jätte konstigt. Blev illamående och samtidigt kändes det som om att jag va vrål hungrig och sen fick jag as ont i huvet. Jätte konstig känsla. Vet inte om det va för att jag kollade på rören, men det borde inte vara för det eftersom det kom så långt efter. Har lite lågt blodtryck och har inte mått helt 100 dom senaste dagarna, haft ont i halsen till och från, illamående och konstig i kroppen. Vet inte om det blev nånting för det då. Hel skumt kändes det iallafall, har aldrig känt så där förut. Så jag åkte hem, käkade lite och vilade och sov i nån timme, sen kändes det bra igen :)

Vill att dom här veckorna ska gå fort så vi får träffa våran lilla skatt! :)

Tisdag 4 Oktober

God morgon!

Är helt galet trött idag. Ska iväg och jobba om en stund och idag är det en hel del som ska städas. Hoppas det inte blir för stressigt.


Ska fixa lite frukost nu och hoppas på att man blir lite piggare :P Så tråkigt att vara så här trött som jag är. Men nästa torsdag är sista dan på jobbet för mig och sen kan jag ta det lugnt och förhoppningsvis kommer jag bli piggare igen :P

Ciao!

Måndag 3 Oktober

God morgon!

Ska snart åka och jobba. Är inte så sugen på det efter i fredags, tur att det bara är 2 veckor kvar nu.

Ska till min BM idag :) Ska bli skoj att få höra bebis igen :) Men det är väl inte lika trevligt att hon ska ta 3-4 rör blod av mig :/ Usch tycker sånt är så äckligt! Har inga problem med nålar och sånt men jag vill inte se blodet. Men det lär nog gå bra, man stressar ju oftast upp sig i onödan för det går ju alltid mycket bättre än vad man tror :P

Nee nu måste jag snart åka.

Ciao!

Söndag 2 Oktober

God morgon!

Tänk att det redan är oktober, bara 3 månader kvar av det här året. Tycker det här året har gått så sjukt fort, lite för fort nästan. Men samtidigt är det väl bra för då känns det ju som om att bebis kommer fortare till oss :P

I fredags jobbade jag. På kvällen kom pappa och Daniella och hälsade på sen drog vi till Micke & Helena :) Fick träffa lilla sötis Jack en stund innan han skulle sova. Trött men glad va han sötfisen :) Sen blev det chips, godis och spel :)

I går så grejade älsklingen med bilen och jag va sjukt trött så jag låg bara och slöade hela dan. Mami och Patrik kom över en stund så det blev lite prat med mami :)

Sen åkte vi till Kim & Madde för en kväll med mera spel :P Ett spel spelade vi nästan hela kvällen som va sjukt roligt, Ryktet Går heter det :P Alla skulle dra ett kort med 6 ord på, och den siffran som tärningen visade, det ordet skulle man rita. Sen skickar man blocket vidare till nästa som ska gissa vad man har ritat och sen ska nästa person rita det som den innan har gissat att det är och så håller det på så tills alla har gjort klart :P Sjukt skoj och ibland blir det ju så fel så det är inte sant :P





Vi va hemma runt halv 3 inatt, så idag kunde jag sova till 10 sen va det bara att kliva upp. Älsklingen sover fortfarande så jag får försöka roa mig ett tag till :P Men det blir nog inte så svårt för jag har hittat en ny serie att kolla på ;)

Ciao!


RSS 2.0