Våran lilla Jamie ♥

Hej!

Det va ett tag sen jag skrev här nu, har inte haft så stor lust att blogga men jag tänkte försöka komma igång med det igen. Ni måste ju få veta att vi har fått en underbar liten pojke :)

Jamie heter han och föddes den 13 December 16.57 :) Vägde 3834 g och va 53 cm lång, så han var en stor kille :) Inte ofta barn föds på det datumet som är sagt men våran lilla plutt ville ut då :P Det är bara 5 % av alla barn som föds i sverige som kommer på den dagen som det är sagt. Lätt personnummer fick han också, 111213 ;P


Går hur bra som helst och Jamie är så otroligt snäll :) Just nu ligger han bredvid mig här i sängen och sover så sött med armarna ovanför huvudet :)

Ska försöka sätta mig nån dag och skriva om förlossningen för sånt är ju roligt att läsa om, tycker jag iallafall :P

Det är verkligen helt underbart att vara mamma :) Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag hade lilla Jamie i magen. Man funderade ju ofta på hur den lilla krabaten som låg där inne såg ut, hur förlossningen skulle bli och hur det skulle bli sen när vi är föräldrar. Kan bara säga att det är helt underbart att bli en riktig familj, finns ingenting som slår det :) Älskar mina 2 underbara pojkar så otroligt mycket!


Skriver en lista + packar

Har börjat fixa en lista på grejer som vi ska ha med oss till BB och börjat packa lite. Kan ju starta när som helst så det är väl lika bra att man har nästan allt packat och klart :) Är det dåligt väder så tänkte vi stanna på hotellet eftersom man ändå måste åka ner igen efter 2 dygn. Onödigt att åka fram och tillbaka om det är skit väder med tanke på hur mycket olyckor det är hela tiden.

Bebis bökar runt nu och trycker på neråt, inte så bekvämt och gör lite ont men så är det rätt ofta nu lite till och från. Vill att det ska starta nu, orkar verkligen inte vänta mer! Knäppt egentligen att man längtar efter att man ska få ont som fan :P Men det varar ju inte för alltid och sen har man ju sin lilla skatt :)

Nee nu ska jag fortsätta.

Ciao!

Ändrat lite

Tyckte det var dags att ändra designen lite för det är ju ändå vinter och snart lucia & jul :P Orkade inte göra en ny header så det fick bli lite ändring på den gamla bara. Lite roligare nu när bloggen ser lite mer julig ut :)

Fredag 9 December

God morgon!

Idag snöar det för fullt. Hoppas bara att det inte kommer för mycket, tycker det är lagom nu :P

Undra vad man ska hitta på idag då. Man kanske skulle gå på en promenad och ta lite kort om det inte snöar för mycket. Va ju ett tag sen jag var ute och fota lite nu.

Nee man kanske ska fixa lite frukost och kolla på några avsnitt av julkalendern som jag har missat :P

Ciao!

Torsdag 8 December

God morgon!

Har ni sovit gott? :) Jag har sovit rätt bra ändå med tanke på kroppen :)

Har käkat lite frukost och sitter nu i sängen och kollar på nån skräckis som jag inte har sett. The Crazies heter den och det är väl ingen höjdare direkt, men det finns inte så mycket bra att kolla på nu.

Ciao!Vecka 40

Barnet:

Cirka 50-52 cm och 3.5-4 kg.

Barnet fyller ut hela din mage.

Mamman:

Beräknat förlossningsdatum

Allt är klart. Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar livmoderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av allt kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det kan vara nästan som ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift.
Du har något stort och fantastiskt att se fram emot. En föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar! Nu är ni föräldrar!Mina ord:

Nu går man bara och väntar på att det ska starta. Har BF 13 December så det är ju fortfarande några dagar kvar men man hoppas ju ändå att det ska starta nu :) Man blir ju lite tokig av att gå hemma hela dagarna och bara vänta på att nånting ska hända. Men bebis kommer ju ut när den redo och jag hoppas att det är i tid, för vi ska inte gå över tiden har jag bestämt och jag hoppas att bebis tycker likadant :P


Onsdag 7 December

God morgon!

Sov till 8.15 idag och jag som alltid brukar kliva upp vid 7 för då kan jag inte sova mer fast jag är as trött. Sov nån timme igår kväll och då brukar jag verkligen inte kunna sova längre än 7. Bebis kanske vill komma ut snart så den tycker att vi ska vila upp oss nu inför förlossningen :P För jag hoppas verkligen att bebis vill komma ut i tid, vill inte gå över tiden.

Idag är det kallt, det va 11,9 minus när jag klev upp och så här lär det nog vara ett tag nu. Men det är skönt att vi inte har massa snö och 25 minus nu som det brukar vara :P Skulle vara perfekt om det var så här hela vintern, så man kan vara ute och gå med bebis när man vill och inte behöva sitta inne hela tiden för att det är 25-30 minus ute.

Ska försöka hitta på nånting att göra nu, har tråkigt.

Ciao!

Tisdag 6 December

God morgon!

Startade den här dagen med frukost, dom 2 sista avsnitten av One Tree Hill säsong 8 och 3 avsnitt av julkalendern :P Känner mig rätt seg så det va skönt att ligga och mysa i sängen i några timmar :)

Tänkte gå ut en sväng nu och släppa ut Emma. Funderar på om jag ska gå på en promenad nu eller om jag ska vänta en stund och se om solen vill titta fram :) Skulle vilja knäppa lite kort så jag väntar nog en stund och hoppas på finare väder :P

Ciao!

BM besök idag

Idag ska vi iväg till min BM :) Ska väl bara göra det där vanliga, lyssna på bebis, mäta magen m.m. Jag hoppas att det blir sista gången idag som vi behöver åka till henne som gravid, att nästa gång man åker dit så får hon se våran lilla skatt :) Har ju BF på tisdag nästa vecka, men jag hoppas verkligen att våran lilla bebis vill komma ut så snart som möjligt, vill inte vänta mer nu! :P


Måndag 5 December

Hej!

Sitter och tittar lite på tv, ska snart fixa nånting att käka. Börjar bli lite piggare nu, har varit sjukt trött enda sen jag klev upp vid halv 8. Sotaren skulle komma mellan 9 och 12 så jag ville inte lägga mig och sova då eftersom man inte vet när han kommer, men självklart så kom han ju runt halv 12 nån gång så jag hade kunnat sova en stund till.

I helgen har vi varit i stan med Cassandra & Bella :) Fixade några julklappar till så snart är det helt klart, bara lite små grejer kvar. Köpte lite grejer till bebis och andra grejer som vi behövde.

Sen har vi stökat på både inne och ute, slagit in massa julklappar och grejat på. T har varit här och målat klart det sista och på fredag eller nåt ska han komma hit igen och tapetsera klart i trappen. Ska bli så skönt att äntligen få det fixat :)

Nee nu måste jag äta.

Ciao!

Torsdag 1 December

Hej!

Började den här dagen med att öppna första luckan i chokladkalendern ;) Sen kollade jag på julkalendern, Tjuvarnas Jul. Tycker julkalendern har varit så dålig i flera år, det var ju mycket bättre när man var yngre men i år tror jag att den är lite mer som förr, hoppas jag iallafall :P


Är så sjukt trött så det är inte sant. Skulle kunna sova precis hela dan men det vill man ju inte. Sov en stund förut men det känns som om att jag skulle behöva sova mer, och det är väl bara att lyssna på kroppen fast man inte alltid vill för den vet ju bäst vad den behöver :P

Ciao!

RSS 2.0