Irene Huss - Nattrond

Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla...

Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap.


Fy fan va besviken jag vart. Dom har ju inte gått efter boken direkt utan gjort en egen film typ. Så jäkla irriterande när dom inte kan hålla sig till boken liksom. Fattar inte att det ska vara så svårt, men tydligen så är det la de eftersom dom gör den helt fel.

Sjuksköterskan som dom hittar död ligger inte i trappan som på filmen utan på det saboterade elaggregatet. Syster Tekla hängde sig på sjukhusets vind för 50 år sedan och inte i det där andra rummet som på filmen. Slutet är helt fel för dom är inte alls på sjukhuset då utan dom är hemma hos Sverker. Så det där slutet har dom hittat på själva. Sen va det massa andra fel också men jag orkar inte ta upp allt. Så jäkla irriterande så det finns inte. Sen tycker jag att dom har gjort Irene så konstig, speciellt i den här filmen. Hon är inte som i boken fast det kan ju vara för att dom har gjort om nästan hela skiten.

Säger bara det, läs boken i stället och skit i filmen för den stämmer inte alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0