Kvällsöppet med Ekdal

Har kollat på Kvällsöppet med Ekdal. Ena grejen som togs upp va manlig fåfänga.

I veckan kommer tidningen Dorian ut, där de fyra männen på omslaget låtit plastikoperera sig för att som de själva säger se fräschare ut. Kvällsöppet debatterar den nya manliga fåfängan och vad den för med sig.

Jag tycker inte att det är nåt fel med killar som tvättar ansiktet, har ansiktsmasker, hårinpackningar, tänker på vad dom har för kläder och så. För killar måste ju också få ta hand om sig och vilja se bra ut. För det är la inte bara vi tjejer som ska se snygga ut hela tiden. För det är ju trevligt om killen fixar i ordning sig och vill se fräsch ut precis som vi tjejer. Sen så behöver det ju inte bli överdrivet, att dom tar längre tid på sig än oss tjejer och så. För det är jäkligt jobbigt.

Sen plastikoperationer, det ska man tänka igenom ordentligt. Jag tycker inte att man ska göra det i första taget om det inte är absolut nödvändigt. Sen visst om man vill ändra på saker som man inte är nöjd med och kanske mår dåligt över, det är ju upp till en själv. Men det finns nog risk för att man hittar mer grejer som man vill ändra på hela tiden. Man har ju sett vissa fall där personen har opererat sönder sig och ser inte klok ut bara för att personen har hittat så många "fel" som behöver fixas. Och det värsta är ju när man ser en före bild och då va personen jätte fin, och sen helt sönder opererad. Så det ska man nog vara väldigt försiktig med så att det inte blir till ett beroende att fixa alla "fel". Sen är det ju också, tänk om nånting går fel och det blir värre än innan? Då skulle man ju ångra sig så mycket och undra varför man gjorde det. För det finns ju alltid en risk att det går åt helvete.

Jag tycker inte att det spelar nån roll om det är en kille eller tjej som opererar sig. För varför ska det vara nån skillnad? Det ska ju vara okej för killar också att operera sig om dom vill. Men jag tycker inte att man ska göra det i första taget. Men ska man göra det så leta rätt på ett bra ställe och läs på om allt som kan hända och tänk igenom det riktigt ordentligt. För det kan ju som sagt gå åt skogen.

Killar ska få ta hand om sitt yttre hur mycket dom vill. Den här världen är ju så utseendefixerad och det kommer vi aldrig komma undan. Vilket är synd. Så spela roll om killar börjar tänka mer på sitt utseende.

Sen en annan grej. Tidningsomslag med snygga tränade killar och tjejer är ju inte bara negativt. Visst dom är ju snyggare där än i verkligheten och det är ju många (speciellt tjejer) som vill vara lika smal och snygg som tex sin idol och kanske börjar banta och ha sig när dom är unga och så. Men det är ju inte negativt att vilja se ut som sin idol om man gör det rätt. Att man äter rätt och tränar för det är ju ändå bra. För alla vill väl må bra och ha en bra hälsa. Så jag tycker inte att det är fel att vilja se ut som sin idol tex. Men dom som börjar banta, äter mycket mindre bara för att bli så smal som alla kändisar. Sluta upp med det! Du mår bara sämre och din kropp mår verkligen inte bra då. Blir ju inte bättre av att man bryter ner sig själv. Gör det på rätt sätt och tro inte att allt ska gå på ett kick för det tar tid och tillslut så har du nått ditt mål.

Shit va klockan är mycket! Måste göra mig i ordning nu och hoppa i säng sen =P Orkar inte läsa igenom det jag har skrivit så det får bli som det blir. Ni lär la förstå ändå även om det kanske står lite konstigt ;P

Sleep tight!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0