Veckans Kändis är Sophia Bush

Sophia Anna Bush, född 8 juli 1982. Hon föddes och växte upp i Pasadena, Kalifornien med Charles William Bush, en kändis och reklamfotograf och Maureen Bush, en föreståndare för en fotostudio, inga syskon.


Hon studerade vid Westridge School for Girls (Pasadena), University of Southern California. Hon var medlem i Kappa Kappa Gemma föreningen där hon tjänstgjorde som "Social Chair". Hon studerade vid USC i 3 år innan hon fick rollen som Brooke Davis i serien One Tree Hill (2003).


2000, var hon drottning i Tournament of Roses Parade.Hon gjorde sitt första stora framträdande i komedin Van Wilder. Sen dess har hon medverkat i många Tv-serier såsom Nip/Tuck, Sabrina tonårshäxan och Punk'd. 2003 fick hon rollen som Brooke Davis i tv-serien One Tree Hill. Det var i denna serie som hon fick sitt genombrott.Mellan säsongerna av One Tree Hill har hon spelat in ett antal filmer såsom, Supercross, Stay Alive, John Tucker Must Die och The Hitcher.


Hon fick "Rising Star" - priset vid Vail Film Festival för hennes skådespeleri i The Hitcher. Hon har också vunnit 3 priser vid Teen Choice Awards-galan för John Tucker Must Die och The Hitcher.Den 16 april 2005 gifte sig Sophia med skådespelaren Chad Michael Murray, sin motspelare i One Tree Hill. De hade varit tillsammans i mer än två år innan de gifte sig i Santa Monica. Men sen meddelade de att de skulle skilja sig den 26 september 2005, efter bara 5 månader som gifta. Sophia sa till domstolen att hon blivit bedragen och äktenskapet upplöstes. I december 2006 var Bush och Murrays skilsmässa genomförd. Sophia inledde sedan en relation med motspelaren i Stay Alive, Jon Foster efter skilsmässan fram till augusti 2007.Senare, var det rykten om att Sophia och Dallas Cowboys Quarterbacken Tony Romo var tillsammans. De sågs enligt rykten tillsammans vid ett antal gånger i Texas.

I december 2007 meddelades det av Rush & Molloy i New York Daily News att Sophia nu hade blivit tillsammans med motspelaren James Lafferty, Sophia nekade dock till detta. I maj 2008 kom det foton på Lafferty och Bush vid Los Angeles International Airport (LAX), vilket tillförde nytt bränsle till spekulationerna. Den 27 oktober 2008 bekräftade Murray att det fanns en relation mellan Bush och Lafferty. "Sophia och jag är tillräckligt proffisionella och mogna för att gå igenom detta", sa Murray. "Och nu det är bara lätt. Vi är bara vänner. Och hon har James, och James och jag är vänner."I februari 2008, gjorde Sophia flera framträdande i Texas för att stödja Barack Obamas kampanj i primärvalet. Hon framträde även i Dallas, Fort Worth och Waco med skådespelaren Adam Rodriguez. Framträdandena ägde mest rum på collegecampus, där de försökte få unga personer involverade i politiken

Filmer
ÅrFilmRollÖvrigt
2002Van WilderSally 
2003Learning CurvesBeth 
2005SupercrossZoe 
2006Stay AliveOctober Bantum 
John Tucker Must DieBeth 
2007The HitcherGrace Andrews 
2008Table for ThreeMary 
The NarrowsKathy Popovich 
2010Spirit BoardZoe(spekulation)


 

Television
ÅrTitelRollÖvrigt
2002Points of OriginCarrie Orr 
2003The Flannerys  
2003One Tree HillBrooke Davis(2003- )
Sabrina, tonårshäxanFate Mackenzie 
Nip/TuckRidley 
2005Punk'dSig självKommentarer
Postat av: helen

åh vad kul det var att läsa om henne,

skriv gärna mer sånt här ;P

2009-06-14 @ 22:57:13
URL: http://helly.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0