Härlig ridtur

Idag va Goody riktigt lugn och snäll =) Hon va inte så jobbig i boxen varken före eller efter vi hade ridit, vilket va väldigt skönt för man brukar bli tokig efter ett tag när hon aldrig kan stå still.

Sen när vi red så va hon jätte lugn. Jag och Jessica red runt berget idag så det blev en längre tur för hästarna, tror Goody tyckte det va skoj att gå där och skönt, för hon blir lätt stressad. Nu va hon riktigt lugn och det är så skönt att hon lyssnar bra för Jessica och Isa drog iväg så höll jag igen G lite och sen lät jag henne springa i det tempot som hon ville upp för en backe. Hon bryr sig inte så mycket om dom andra hästarna kommer före, hon kan trava på i lugnt tempo jätte långt bakom. Oftast får man ligga på henne lite för hon travar gärna väldigt lugnt. Men det va rätt bra idag när vi skulle trava längre sträckor och Isa fick hålla ett lägre tempo, jobbigt för henne som gärna vill springa som fan på den vägen och Goody får träna upp sin kondition, för den är verkligen inte den bästa.

Det va riktigt härligt att rida runt berget idag, jätte mysig väg =)

Jag hoppas verkligen att det inte blir kallare än 15 minus så man kan börja rida flera gånger i veckan. Goody behöver verkligen röra på sig för hon va mycket lugnare idag när jag skulle ta ut na än vad hon brukar vara, så jag tror att hon kommer bli mycket lugnare på alla sätt när hon får arbeta mer.

Sen är det väldigt skönt att hon har fått en ny sadel. När hon hade den andra skit sadeln så ville hon ofta slänga med huvudet, speciellt när man skulle trava då körde hon upp hövet och slängde med de. Men igår och idag så slängde hon knappt med hövet och så sänkte hon sig mer idag både i skritten och i traven. Jag tror att den andra sadeln låg riktigt kasst och gjorde så att hon inte ville gå i form och de, för när det blir en så stor skillnad på henne så fort hon fick en sadel som ligger bättre så måste ju sadeln ha varit problemet.

Ska till stallet sen igen för jag har insläpp idag. Får se hur Goody gör när hon ska in idag, om hon tänker kuta som en galning eller om hon kan ta det lite lugnt. Jag tror mer på det första =P Men då kommer det bli jobbigt för henne för jag tål inte sånt så hon kan ju få gå in sist om det ska va så.

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0