Vecka 35

Barnet:

Barnet väger runt 2,5 kg.

Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast. Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.Mina ord:

Bebis bökar mest runt nu men ibland får man sig en spark lite här och där :)

Det känns att magen blir större och större. Inte lika lätt att ta sig upp ur sängen (våran är rätt låg), och det är inte lika lätt att vända på sig i sängen vilket jag måste göra typ 100 gånger varje natt eftersom jag får så ont i kroppen. Sen blir ju allting lite knöligare när man har en mage som är i vägen, som att typ klä på sig och såna grejer, man ser inte så smidig ut alla gånger :P

Jag längtar till förlossningen, vill inte vänta i flera veckor till på att vi ska få träffa våran lilla skatt :) Just nu är jag inte orolig över hur förlossningen kommer gå, hur jag kommer ta smärtan och såna grejer. Men man vet ju inte hur man kommer känna när det börjar närma sig mer. Men det kommer nog gå bra :)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Ja det kommer gå hur bra som helst! En sak vet vi ju säkert, barnet kommer komma ut hur det än går;)

2011-11-03 @ 20:39:30
Postat av: Michelle

Det tror jag också, man måste ju tänka positivt :P Haha ja precis ;P

2011-11-10 @ 17:35:37
URL: http://michellex.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0