Vecka 36

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.Mina ord:

Tycker det är roligt att bebis har blivit ännu livligare nu på slutet, vaken längre och oftare och bökar runt väldigt mycket :) Nog för att bebis alltid har varit väldigt livlig men det är roligt att den är vaken längre och oftare nu vad man en gör :P När jag sover så sover bebis också, vaknar ibland när jag vänder på mig. Man kan ju hoppas att det fortsätter så sen också ;P

Ont i rygg och bäcken har jag hela tiden. Lite jobbigt är det ju att vissa saker tar 100 år (känns det som) att göra som i vanliga fall bara tar nån minut eller bara några sekunder.

Rastlös är jag väldigt ofta. Är jag bara hemma och stökar på så blir jag rastlös och vet inte vad jag ska göra för att det är så tråkigt, och gör jag nånting som att gå på en promenad med hundarna, ja då får jag så jäkla ont i kroppen istället och blir jätte trött för det och orkar typ inte göra nånting sen. Så sjukt frustrerande så det är inte sant.

Behöver bara gå upp och kissa 1 gång på natten, men jag sover dåligt iaf. Kan nästan bara sova på vänster sida för jag får så ont på höger sida så jag kan bara ligga en kort stund på den sidan. Jag får vända på mig väldigt många gånger och jag vaknar ju varje gång eftersom det gör ont att vända på sig.

Men man står ju ut med allt sånt här för den lilla skatten som man har i magen är ju så värd det :) Man blir alltid lika glad så fort man känner en spark eller att den bökar runt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0