Vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet. Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi “boar” och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.
Mina ord:

Träffar inte min bm varje vecka utan det går 2 veckor mellan besöken, så på måndag ska vi dit igen om inte bebis har velat komma ut innan dess ;) Det är ju bara 13 dagar kvar till BF :) Går bara och väntar på att det ska starta, orkar inte vänta längre! :P Bebis, mamma och pappa vill träffa dig nu så låt oss inte vänta mer :)

Bakat en massa har jag gjort :P Vissa dagar har man ingen energi alls och dagen bara springer iväg och andra dagar har man massa energi och stökar på hemma. Man vill ju gärna ha allting fixat innan bebis kommer så man inte behöver tänka på det då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0