Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg.

32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Nu kommer den stora magens tid.

Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.Mina ord:

Ja mer vila, mat och dryck behöver man verkligen nu. Känns som i början av graviditeten, man va alltid trött och behövde sova en stund på dagen för att orka med resten av dagen för annars gick man runt som en zombie.

Är hungrig oftare igen och den där illamående känslan har kommit tillbaka, om jag inte äter på en gång när jag börjar bli hungrig.

Sen jag blev gravid så kan jag dricka typ hur mycket som helst och det spelar ingen roll vad det är jag dricker. Ibland blir man nästan chockad över hur mycket man har druckit under den tiden som man har ätit mat, för i vanliga fall så dricker man inte så mycket men nu finns det typ inget stopp. Roligt att se hur kroppen ändrar sig när man blir gravid :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0