Vecka 33

(32+4)

I måndags 20/5 gick vi in i vecka 33.
 
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.
 
Barnet: Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra. Det finns gott om fostervatten, det är vanligt att det finns nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner lite om hav och tång.
 
Mina ord: Försöker hålla igång så mycket jag bara orkar på dagarna. Det går väldigt upp och ner hur mycket min kropp orkar från dag till dag. Blir väldigt lätt trött i ryggen och benen nu så det brukar kunna bli lite fler men kortare pauser. Annars är det väl som vanligt :)
 
Fullt ös på bebis som vanligt :P Men det märks att det börjar bli lite trångt nu för det börjar bli lite mindre sparkar och mera buffande och olika kroppsdelar som trycks ut lite här och där ;) Inte många veckor kvar nu förrän vi får träffa den lilla plutten som ligger där inne ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0